Gündem

Karar yazarı Çakır: Sayın Erdoğan genç ya da yaşlı bir vatandaş olarak bugünkü Türkiye tablosunda yaşamak ister miydi?

"Dünyanın en mutlu, en müreffeh ülkeleri endeksine bakarak, o ülkelerden birine gitmenin yollarını aramaz mıydı?"

29 Eylül 2022 08:15

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Sırf daha iyi bir arabaya binmek, daha iyi bir telefon alabilmek, daha çok konsere gidebilmek için başka ülkelerin kapısına varanlara acıyarak bakıyoruz" sözlerine işaret ederek, "Sayın Erdoğan kendisi genç olsaydı, bugünkü koşullarda ne yapardı? Enflasyonu yüzde seksen olan ülkesinde ve büyük ihtimalle işsiz mi yaşamak isterdi? Asgari ücretle bir işte çalışsaydı ve geçinemeseydi, asgari ücretle insanca yaşanan Almanya’da, Fransa’da yaşamak istemez miydi? Daha iyi bir arabası olsun, cebinde daha iyi bir telefonu olsun istemez miydi? Arkadaşlarıyla “hangi konsere gidelim” diye muhabbeti yapmak, sevdiği sanatçıların konserlerine, vizyona giren bir filme hesap kitap yapmadan gitmeyi istemez miydi? Sayın Erdoğan genç ya da yaşlı bir vatandaş olarak bugünkü Türkiye tablosunda yaşamak ister miydi?" sorularını yöneltti.

Gençlerin kendi ülkesinde 10 yıl çalışsa bile normal bir araba ihtimalinin olmadığı, işsizlik, enflasyon, hayat pahalılığı gerçeğinin durduğunu belirten Çakır, "Ayrıca işsizlik, enflasyon, hayat pahalılığı gerçeği duruyor diğer kefesinde ise Avrupa’daki herhangi bir ülkede kısa zamanda istediği arabayı, telefonu alabileceği özgürce yaşayabilme seçeneği duruyor.

Vatandaş genç Erdoğan ne yapardı? Dünyanın en mutlu, en müreffeh ülkeleri endeksine bakarak, o ülkelerden birine gitmenin yollarını aramaz mıydı?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

"
"