Politika

Karar yazarı Çakır'dan AKP'ye: 22 yıllık iktidarınız döneminde çözmek için el attığınız, raflardan indirdiğiniz kaç sorunu neticelendirdiniz?

16 Ağustos 2024 09:34

Karar yazarı Elif Çakır,  23. yıl önce AKP'nin "artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" sloganıyla kurulduğunu hatırlatarak, "Bugün Erdoğan partisindeki 'adalet' kavramına referansla ne söyleyebilir, nasıl bir Türkiye tablosu ortaya koyabilir? Peki 22 yıllık iktidarınız döneminde çözmek için el attığınız, raflardan indirdiğiniz kaç sorunu neticelendirdiniz?" dedi.

"Uluslararası Yolsuzluk Algı İndeksinde 2024 yılında 101. sıraya düşmüş olan bir iktidar artık ne kadar 'Ak'tır?"  diyen Çakır'ın "‘Adı AK Parti’ doğru…" başlıklı köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

Bugün mahkemelerin 22 yıl önceki Devlet Güvenlik Mahkemelerinden farkı ne?

Dün AİHM kararlarının uygulandığı bir Türkiye vardı, bugün AİHM ve AYM kararlarının uygulanmadığı bir Türkiye var?

'Hiçbir eskisi gibi olmayacak' diyerek yola çıkan ve iktidara talip olan AK Parti’ye şu soruyu sormak hakkımız:

23 yıl önce 'artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyerek kurduğunuz partinizin 22 yıllık iktidarının neticesinde 'her şeyi eskisinden daha da kötü hale' getirdiğinizin farkında mısınız? AK Parti’ye şu soruyu soralım:

Peki 22 yıllık iktidarınız döneminde çözmek için el attığınız, raflardan indirdiğiniz kaç sorunu neticelendirdiniz? İlk on yıldaki büyümenin ardından, dünya ekonomisindeki payı 1980’ler seviyesine düşmüş bir Türkiye’yle övünebilir mi?

Ülkenin ekonomik durumu ortadayken Erdoğan partisinin adındaki 'kalkınma' kavramına referansla ne söyleyebilir?

Söyleyemiyor nitekim. O yüzden en güzelini yapıyor, iktidarının ilk on yılında yaptığı yolları, köprüleri, hanları, hamamları anlatıyor.

Cami diyor, ezan diyor, bayrak diyor… Saldırana göz açtırmayız diyor. Sanki ülkemizde böyle bir sorun varmış gibi, olabilirmiş gibi. Bunlar hepimizin ortak değeri değilmiş gibi…

İktidarının ilk on yılında adındaki 'adalet ve kalkınma' kavramlarıyla müsemma olarak kendisi AK Partiydi, kala kala geriye 'Adı AK Parti' kaldı."

 

"
"