Gündem

Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi'ni sel aldı: 2 vatandaş hayatını kaybetti!

25 Ağustos 2024 06:53

Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde meydana gelen aşırı yağışlar sonucu sel ve su taşkınları yaşandı.Kırşehir'de sele kapılan bir kişi yaşamını yitirdi, Kayseri'de ise sele kapılan bir kişinin cansız bedeni 15 saat sonra bulundu. Toplamda iki kişi yaşamını yitirdi.

2 il için saat verdi: Turuncu alarm seviyesi devam edecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Sivas, Kayseri, Aksaray, Niğde, Adana, Osmaniye ve Mersin'de yağış uyarısı sonlandırıldı. Samsun ve Ordu'da ise turuncu yağış uyarısının sabah saat 08:00'e kadar devam etmesinin beklendiği vurgulandı.

Kayıp sürücü Muhittin Saraç, ölü olarak bulundu

Bünyan'da dün etkili olan sağanak, hayatını olumsuz etkiledi. Yağış Güllüce Mahallesi'nde sele neden olurken, Muhittin Saraç'ın kullandığı otomobil dün saat 20.30 sıralarında suya kapıldı. İhbarla bölgeye Kayseri başta olmak üzere, Nevşehir, Sivas, Yozgat, Kırşehir ve Gaziantep'ten AFAD, JAK, itfaiye ve arama- kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler otomobile ulaştı, araçta olduğu öğrenilen Saraç için arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Otomobil dere yatağından çıkarılırken, Saraç'ı arama çalışmaları aralıksız sürdürüldü. İş makineleri ile ağaç ve kaya parçalarının arasında arama yapılırken, ekiplere Saraç'ın arkadaşları da destek verdi. Muhittin Saraç'ın otomobiline ait lastik, amortisör ve bazı parçalar da dere yatağında bulundu. Yaklaşık 14 saat boyunca devam eden arama - kurtarma çalışmalarının ardından Saraç ölü olarak bulundu.

AFAD: Riskli bölgelerden tahliyeler gerçekleştirildi

AFAD yaptığı açıklamada Kayseri'nin Bünyan ilçesi Güllüce Mahallesi'nde aşırı yağışlar sonucunda meydana gelen heyelanda mahsur kalan 8 araç ve 32 vatandaşın riskli bölgelerden tahliye edildiğini duyurdu.

"Sele kapılan 1 kişi yaşamını yitirdi"

AFAD ayrıca son olarak şu bilgileri aktardı:

"Kırşehir ilimizde sele kapılan bir vatandaşımız sudan çıkarılarak hastaneye sevk edilmiş, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Samsun’da aşırı yağışlardan etkilenen 150 tarım işçisi tedbir amacıyla güvenli alanlara alınmıştır.

Nevşehir ilimizde sel ve su baskınlarından etkilenen 15 vatandaşımızın güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın yetkili mercilerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlatırız."

Nevşehir'de peribacalarından kaya parçaları düştü

Nevşehir'in merkez Göreme Beldesi'nde öğleden sonra başlayan sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kısa sürede şiddetini artıran yağış sele neden oldu.  Sel nedeniyle cadde ve sokaklar suyla dolarken, bazı otomobiller peribacalarından düşen kaya parçaları nedeniyle zarar gördü. Ayrıca, Çavuşin Köyü 2'nci küme mevkinde yağmurun etkisiyle peribacası yıkıldı.

 

 

"
"