Gündem

Kandıralılar traktörleriyle eyleme geldi

18 Ağustos 2024 18:46

Ergün Demir / İzmit 

Traktörleri ile toplanan Kandıralı çiftçiler, öğleden sonra İzmit’e hareket ettiler. Kandıralı çiftçiler Büyükşehi Belediyesi önüne gelip, eylem yapmak istedi. Polis, Kandıra yolunun İzmit girişinde çiftçileri durdurdu. Büyükşehir Belediyesi önüne gidemeyeceklerini söyledi. Çiftçilerle polis arasında herhangi bir tartışma yaşanmadı.

İzmit’e girip, Büyükşehir binası önünde eylem yapamayan Kandıralı çiftçiler, traktörleri ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin yıkıp yok ettiği Eski Gölcük Yolu üzerindeki eski Ulusluslararası Fuar Merkezi binası alanına yöneldiler.

Bu alanda toplanmaya başlayan Kandıralı çiftçiler, Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra bölgesinde çöp tesisi kurmasını istemediklerini, bu tesisin bölgede tarıma büyük zarar vereceğine iunandıklarını haykırdılar.

Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra bölgesinde kurmak istediği yeni ve modern çöp tesisi konusunda bölgedeki çiftçi eylemlerinin organizasyonunu muhalefetin değil, AKP içinde siyaset yapan bazı grupların körüklediği konusunda izlenimler var. Kandıra çiftçilerinin bu protesto eymeninin ardından Büyükşehir yönetiminin söz konusu tesis hakkında nasıl tavır alacağı da merak ediliyor.

Büyükşehir Belediyesi bütün yasal prosedürlerin tamamlandığını, bölgeye herhangi bir zarar getirmeyecek mordern bir tesisin bu alanda kurulacağını ısrarla belirtiyorlar. Ancak Kandıralı çiftçileirin bu son eyleminin ulusal medyada da ses getirebileceği, Büyükşehir yetkililerini yeni arayışlara yöneltebileceği konusunda da görüşler var.

"
"