Dünya

Kadınlar anal seksten hamile kalabilir

18 Temmuz 2024 15:40

T24 Dış Haberler

Kadınların anal seks yoluyla da hamile kalabileceği öne sürüldü. 

Uzmanlar, gebeliğin çapraz bulaşma veya kloakal malformasyon gibi iki nedenle gerçekleştiğini, anal seks yoluyla hamile kalma şansının düşük olsa da mümkün olduğunu ifade etti. 

Kloaka malformasyonu nedir?

Kloakal malformasyon, rektum, vajina ve idrar yolunun ayrı açıklıklar yerine tek bir ortak kanala kaynaştığı nadir bir doğuşsal durum.

The Independent Pharmacy'nin kıdemli klinik danışmanı Dr. Donald Grant, "Bu, eğer anal ilişkiye girmeyi deniyorsanız, kolayca hamile kalabileceğiniz anlamına geliyor." diye konuştu. 

Daha evvel gebeliğe yol açan bir kloakal malformasyon vakası yaşandığını belirten Atlantic City'deki Jersey Üroloji Grubu'nda ürolog olan Dr. Brian Steixner, Men's Health'e tıp öğrencisiyken bu nadir hastalığa sahip hamile bir kadın vakasında çalıştığını ifade etti. 

Steixner, "Kadın kanalları ayırmak için bir ameliyat geçirdi ancak ameliyat ters gitti. Ameliyat, iki organ arasında bağlantı oluşturan küçük bir deliğin oluştuğu bir fistüle neden oldu. Bu durumda kadının rahmi rektumuna bağlandı. Hamile kaldığını keşfeden kadın, hamile kalmadan önce sadece anal seks yaptığını söyledi. Sezaryenle bebeğini dünyaya getirdi" dedi. 

Dr. Grant'e göre, genç yaşta kloakal malformasyon ameliyatı olmak, işlemin başarısına bağlı olarak cinsel hayatı ve doğurganlığı farklı derecelerde etkileyebiliyor. 

Anal seksten çapraz bulaşma

Dr. Grant, anal seks yoluyla da, meninin veya boşalma öncesi sıvının vajinal açıklığa temas etmesi durumunda hamile kalınabileceğine değindi. 

Dr. Grant, "Bu durum, özellikle kadın yatar pozisyonda veya köpek stili veya kaşık pozisyonu gibi bu hareketi kolaylaştıran belirli pozisyonlardaysa, meninin anüsten sızması ve vajinaya doğru damlaması durumunda meydana gelebilir. Ayrıca, anal ilişki sırasında kullanılan parmaklar veya seks oyuncakları aracılığıyla spermin vajinaya geçmesi ve temizlenmeden vajinaya sokulması durumunda da bu durum yaşanabilir. Seks oyuncaklarının altın kuralı, kullandıktan sonra mutlaka temizlemektir. Nadir görülen durumlar olsa da mümkündür"  dedi. 

 

"
"