Gündem

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu: Ağustos'ta 33 kadın erkekler tarafından öldürüldü

"Ağustos ayında öldürülen kadınların yüzde 30'unu evli olduğu erkekler öldürdü"

03 Eylül 2024 16:23

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2024 Ağustos Raporu'nu yayınladığı. Rapora göre ağustos 
ayında 33 kadının erkekler tarafından öldürüldü, 24 kadın da şüpheli bir şekilde ölü bulundu.

Rapora göre; ağustos ayında 33 kadından 9’u boşanmak istediği; barışmayı, evlenmeyi ve ilişkiyi reddettiği için öldürüldü. 2’si ekonomik bahanelerle, 4’ü annelerinin boşanmak istemesi bahanesiyle öldürüldü.

18 kadının öldürülme nedeni bilinmiyor

Erkekler tarafından öldürülen 18 kadının ise neden öldürüldüğü belirlenemediği belirtilen raporda, "Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor." ifadelerine yer verildi.

Öldürülen kadınların yüzde 30'unun katili evli olduğu erkekler

Ağustos ayında öldürülen 33 kadının 10’u evli olduğu erkek, 7’si birlikte olduğu erkek, 6’sı babası, 3’ü tanıdığı biri, 2’si akrabası, 2’si oğlu, 1’i eskiden evli olduğu erkek, 1’i eskiden birlikte olduğu erkek, 1’i kardeşi tarafından öldürüldüğünü kaydedilen rapora göre; bu ay kadınların yüzde 30’u evli olduğu erkek tarafından öldürüldü.

Kadınlar en çok evlerinde öldürüldü

Raporda, kadınların 12’si evinde, 8’i sokakta, 5’i ıssız bir yerde, 3’ü su ve kenarında, 2’si arabada, 1’i işyerinde öldürüldüğü 2 kadının  ise öldürüldüğü yer tespit edilemediği belirtildi. Buna göre; bu ay öldürülen kadınların yüzde 36’sı evlerinde öldürüldü.

Kadınlar en çok ateşli silah ile öldürüldü

Rapora göre; bu ay  öldürülen kadınların 12’si ateşli silahlarla, 11’i kesici aletle, 4’ü boğularak, 4’ü darp edilerek, 1’i yakılarak öldürüldü. Bir kadının öldürüldüğü silah tespit edilemedi. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 36’sı ateşli silah ile öldürüldü.

"
"