Spor

Jose Mourinho: Okan Buruk kart görmüyor ama ben görüyorum

Teknik direktör Jose Mourinho ve futbolcu Mert Müldür, Lille karşılaşması öncesinde açıklamalarda bulundu

12 Ağustos 2024 18:23

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanş maçında yarın Fransa'nın Lille ekibini ağırlayacak. Fenerbahçe'nin tur atlamak için önemli olan Lille maçı  öncesinde teknik direktör Jose Mourinho açıklamalarda bulundu. Kendisini eleştirenler hakkında konuşan Mourinho, "Meyve veren ağaç taşlanır" dedi. Mourinho ile yapılan açıklamada yer alan futbolcu Mert Müldür ise yarın sahada performansının yüzde 100'ünü vereceğini söyledi.

"Lille başkanının ne dediğini umursamıyorum, adını bile bilmiyorum. Meunier tecrübeli bir oyuncu söylediklerine saygı duyuyorum söylediklerine ama benim için ne söylediği önemli değil."

"Meyve veren ağaç taşlanır"

"Portekiz'de 'Meyve veren ağaç taşlanır' denir. Çok kupanız olduğunda eleştirilmeniz normal. Gazeteciler için de aynı şey geçerli, beni eleştirirseniz ünlü olursunuz."

"Ben her zaman ülke puanı yüksek ülkelerde çalıştım"

"Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatının elemeler ile bir ilgisi yok. Ben her zaman ülke puanı yüksek ülkelerde çalıştım. Böyle ülkelerde direkt Şampiyonlar Ligi'ne katılıyorsunuz. Bu durum aslında tüm Türk takımlarının Avrupa maçlarında aldığı sonuçların karşılığı. Bu sadece Fenerbahçe'nin sorunu değil. Mesela İtalya'da Roma 2 yılda 2 kez Avrupa finali oynadı, Inter 1 kez, Atalanta 1 kez. Türkiye'de ikinci bitiren takımın Şampiyonlar Ligi'ne kalması için 6 maç yapması gerekiyor, bu zor ama deneyeceğiz."

"4 metre sahaya girdiğinde kart görmüyor"

"Emin olduğum tek şey; Galatasaray Teknik Direktörü 4 metre sahaya girdiğinde kart görmüyor ancak ben 1 metre girdiğimde görüyorum."

"Galatasaraylı bir futbolcu başka bir oyuncunun suratına yumruk atıp kart görmeyebiliyor. İlk haftada bunu öğrendim."

"Mert ve Çağlar oynayacak"

Benzer özelliklere sahip oyuncularımın olduğu yerlerde rotasyon yapıyorum. Mesela yarın Mert Müldür ve Çağlar oynayacak. İyi imkanlarımız olan pozisyonlarda rotasyon yapabiliyoruz maça göre."

"Ferdi'nin takımda kalmasını istiyorum"

"Söylentilere çok takılırsanız başınız belada olur. Ferdi'nin takımda kalmasını istiyorum ama bu benim üzerimde bir konu. Ferdi harika bir profesyonel, çok iyi bir çocuk. Her gün antrenmanlarda çok çalışıyor. Umarım bizimle kalır."

"8 saat önce bir maç yaptık ama Lille yapmadı"

"Şu anda yeni gelebilecek bir oyuncuyu ya da Fred'i düşünmüyorum. Şu anda düşündüğüm tek şey yarın oynayacak oyuncularım. Takımı en iyi şekilde maça hazırlamayı düşünüyorum. 48 saat önce bir maç yaptık ama Lille yapmadı. Şu an elimde olan İsmail, Krunic, Szymanski, Zajc, Mert Hakan gibi isimlere odaklanmak istiyorum."

"Sakin olmalıyız, maçın keyfini çıkarmalıyız"

"Eğer 7 gol atıyorsak, 6 gol yemek bana uyar. Ancak gol atamıyorsak ve gol de yemiyorsak eleniriz. Sayılarla ilgili bir pragmatizm ortaya çıkıyor. Sakin olmalıyız, maçın keyfini çıkarmalıyız. Yarın bütün stadyum arkamızda olacak."

Maç öncesinde teknik direktör Jose Mourinho ile basın açıklamasında bulunan Mert Müldür şöyle konuştu:

"Takıma döndüğümüz için hepimiz mutluyuz"

"İzin biraz kısaydı ama takıma döndüğümüz için hepimiz mutluyuz. Milli takım güzeldi ama artık geride kaldı, şu an hepimiz Lille maçına odaklandık."

"Kimin oynayacağı hocanın tercihidir"

"Forma rekabeti büyük takımlarda olur. Olmazsa olmaz zaten. Kimin oynayacağı hocanın tercihidir, oynayan herkes takım için yüzde 100'ünü verirse hiçbir problem olmaz."

"Yarın sahada olacağım"

"Hocanın söylediği gibi yarın sahada olacağım ve yüzde 100'ümü vereceğim. Hepimizin hedefi turu geçmek, elimizden geleni fazlasıyla yapacağız."

"Beklentimiz her zamanki gibi stadın "full" olması. Muhteşem bir destek görüyoruz Kadıköy'de. Biz sahada, taraftarımız tribünde elimizden geleni yapıp turu geçeceğimize inanıyoruz."

"
"