Spor

Jose Mourinho: Bir takım kazanmayı hak etti ama diğeri tur atladı

13 Ağustos 2024 23:13

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda 2-1 kaybettiği ilk maçın rövanşında, normal süresini 1-0 üstün tamamladığı karşılaşmanın uzatma dakikalarında Fransa'nın Lille takımıyla 1-1 berabere kalarak turnuvaya veda etti. Maçın ardından Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho mücadeleyi değerlendirdi. 

"Takım olarak her şeyi yaptık"

Jose Mourinho açıklamasında, "Takım olarak her şeyi yaptık. Burada büyük fırsatlar kaçırdık. Bugün sadece bir takım kazanmayı hak etti, diğeri ise kazandı. Fransa'da büyük fırsatlar kaçırdık. Bizim için ekonomik olarak bir darbe oldu ama Şampiyonlar Ligi'ni asla kazanamazdık. Bir iki takımı eleyebilirdik ama finale kadar gidemezdik. Avrupa Ligi'nde ise mükemmel işler yapabiliriz. Şimdi Süper Lig'e konsantre olacağız. UEFA Avrupa Ligi'ne de burada olduğu gibi tutkuyla oynayacağız" dedi. 

Deneyimli teknik direktör sözlerinin devamında; "Fred ve Ferdi çok önemli oyuncular. Birinin yokluğu belki ama ikisinin birden yokluğu büyük fark yaratıyor" ifadelerini kullandı. 

"Asla finale kalamazdık"

"Ben sonuçta bir profesyonelim. Buraya yardım etmeye geldim. Dürüst olmak gerekirse Şampiyonlar Ligi'nde yer almayı tercih ederdim. Asla finale kalamazdık ama Avrupa Ligi'nde 'eğerler' bizden yana olursa muhteşem işler yapabiliriz. Eğer diye başladığım cümlenin devamını merak ediyorsanız Roma-Sevilla UEFA Avrupa Ligi final maçını izleyin."

Mourinho'dan penaltıya tepki

"Takım her şeyi denedi, biz de denedik. Sistemi, oyuncuları değiştirdik. Kısa oyundan uzun oyuna döndük. Taraftarlarımız, takımımızın ruhunu gördü. Taraftarımız, takımımızın ruhuna katkı sağladı. Penaltı hakkında konuşmasam daha iyi. Çünkü son zamanlarda benim başıma gelen diğer olaylara bakınca; bunun neden penaltı olduğunu sadece hakem biliyor, VAR'daki biliyor. Ben takımımla gurur duyuyorum."

"Bir takım kazanmayı hak etti ama diğeri tur atladı"

Ben dürüst biriyimdir. Oyuncularıma onlarla gurur duyduğumu söyledim, kazanmak için her şeyi yaptılar. Maç içinde birçok şarta uyum sağladık, iki top direkten döndü, çok fırsat yakaladık. Bir takım kazanmayı hak etti ama diğeri tur atladı."

"Rakip kalecinin muazzam kurtarışı oldu"

"İstatistikler bazen maçı yansıtmaz. Bugün 2 topumuz direkten döndü, 3 tane rakip kalecinin muazzam kurtarışı oldu. Bunların önemli şeyler ifade ettiğini düşünüyorum. Biz maçı kazanmak için yeterli pozisyonu ürettik. Rakip takım orta sahada kalabalık olup topu tuttular. Livakovic deplasmanda 1 kurtarış yaptı. Burada topa dokunmadı bile. Dünyanın en büyük takımları bile 2 tane önemli oyuncusu olmadığı zaman bunun acısını çekerler. Planlarımızı değiştirdi bu kayıplar. Şimdi hedeflerimize daha doğru ilerleyeceğiz."

"Avrupa Ligi bizim seviyemize daha uygun"

"Avrupa Ligi'nin yeni formatı neden böyle bilmiyorum ama adapte olmamız gerekiyor. Üst üste maç sayısını artıran bir durum bu. Umarım Süper Lig'deki rakiplerimiz için de aynı şeyler geçerli olur. Umarım onlar da bu maçları oynarlar. Para karar veriyor. Bizim de buna adapte olmamız gerekiyor. Avrupa Ligi bizim seviyemize daha uygun ben de bu hırsı oyuncularıma geçirmek istiyorum."

 

"
"