Gündem

İzmir'deki elektrik kaçağı faciasında 3 kişi daha gözaltına alındı

Gözaltındaki 27 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş, 14'ü tutuklanmıştı

19 Temmuz 2024 14:14

İzmir'in Konak ilçesinde sağanak yağıştan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili tutuklanan 14 şüpheli arasında İZSU Genel Müdürlüğü ve Gdz Elektrik'in daire başkanı ve bölge yöneticilerinin de olduğu, ek gözaltı talimatı bulunan 5 kişiden 3'ünün yakalandığı belirtildi.

İzmir Konak'ta elektrik kaçağı nedeniyle akıma kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin soruşturmada 3 kişi daha gözaltına alındı.

Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik kaçağı nedeniyle akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

Dün sevk edildikleri hakimlikçe 14 şüpheli hakkında tutuklama, 7 şüpheli hakkında ev hapsi, 6 şüpheli hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı verilen kararın detayları da ortaya çıktı.

"Bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan tutuklanan şüpheliler arasında İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı, İZSU Kanalizasyon Dairesi Güney Şube Müdürü, Gdz Metropol Bölge Yöneticisi, Arıza Onarım Müdürü ve İşletme Teknik Şefi ile Argan Mühendislik şirketinin sahibi de bulunuyor.

Dosya kapsamında bilirkişi raporuna göre 5 şüphelinin daha olayda ihmalinin olduğu belirlenerek gözaltı talimatı verildiği, bunlardan 3'ünün yakalandığı, 1 kişinin kanser tedavisi gördüğü, 1 kişinin ise yurt dışında olduğu belirtildi.

Soruşturmada daha önce gözaltı kararı bulunan 2 şüphelinin de arandığı ifade edildi.

Ne olmuştu?

Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Deniz ve Öktemay, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında gözaltı talimatı verilen 35 şüpheliden 33'ü yakalanmış, 6'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Gözaltındaki 27 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş, 14'ü tutuklanmıştı.

TIKLAYIN - İki kişinin akıma kapılıp ölmesiyle ilgili elektrik dağıtım şirketinden açıklama geldi: Onayımız olmaksızın şebekemiz üzerine üç yeni ızgara yapılmış!

TIKLAYIN - TTB'den İzmir'de iki kişinin elektrik akımına kapılıp ölmesi olayıyla ilgili çağrı: Sorumluluğu olanlar cezalandırılmalı

TIKLAYIN - Başkan Tugay'dan İzmir'de 2 kişinin can verdiği olaya ilişkin açıklama: Elektrik hatlarının yapım tekniğine aykırı olduğu belgelendi

TIKLAYIN - Bakan Tunç'tan İzmir'deki elektrik hattı kaçağında insanların öldüğü olaya ilişkin açıklama: Kim sorumluysa gözünün yaşına bakmayacağız

TIKLAYIN - İzmir'de 2 kişinin sokakta yürürken elektrik akımına kapılmasıyla ilgili tepkiler çığ gibi; "Burası adını bilmediğimiz bir Güney Amerika ülkesi değil", Bu cinayettir!"

TIKLAYIN-İzmir’de 2 kişinin ölümüne sebep olan o elektrik kablosu 5-6 yıldır çarpıyormuş

 

 

 

"
"