Gündem

İzmir’de okuldaki taciz olayına Eğitim-Sen’den tepki: Cezasızlık politikalarınız, failleri cesaretlendiriyor!

"Uyguladığınız cezasızlık politikaları, failleri cesaretlendirdiği için çocuklarımız güvende değil"

14 Ekim 2024 15:45

T24 Haber Merkezi

Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube, Bayraklı Azerbaycan Halk Cumhuriyeti 100. Yıl İlkokulu'nda Toplum Yararına Program kapsamında okulda temizlik görevlisi olarak işe başlayan 19 yaşındaki D.T’nin bir öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınmasının ardından ''denetimli serbestlik'' kararıyla serbest bırakılmasına tepki gösterdi. 

Bayraklı'da bulunan Azerbaycan Halk Cumhuriyeti 100. Yıl İlkokulu'nda Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda temizlik işlerinin aksaması üzerine başlattığı proje ile Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında işe alınan personelden D.T’nin 10 Ekim günü ders bitimi öğrencilerin sınıfları boşaltmasını bekledi ve 8 yaşındaki çocuk yalnız kalınca kapıyı kapatarak cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi.

TIKLAYIN - İlkokulda taciz iddiası; veliler okul önünde toplanıp, tepki gösterdi!

Olay ise sonraki gün ders bitiminde öğretmeninden kendisini yalnız bırakmamasını isteyen 8 yaşındaki öğrencinin tacize uğradığını anlatmasıyla ortaya çıktı.

Temizlik görevlisi D.T, gözaltına alındıktan bir gün sonra serbest bırakılırken, veliler ve eğitim sendikalarından art arda tepkiler gelmeye başladı.

Yaşanan olaya ve failin serbest bırakılmasına bir tepki de Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube’den geldi. Yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''11.10.2024 tarihinde Bayraklı Azerbaycan Halk Cumhuriyeti 100. Yıl İlkokulu'nda TYP kapsamında çalıştırılan temizlik personelinin 8 yaşındaki öğrenciye sözlü ve fiziksel istismarda bulunduğu ile ilgili durum kamuoyuna yansımıştır. Çocuğun ve ailenin şikayeti üzerine şahıs görevden alınmıştır. Ancak savcılıktaki ifadesinden sonra denetimli serbestlik uygulaması uygun görülmüş ve bu şahıs serbest bırakılmıştır.

Yetkililere sorumluluklarını hatırlatıyoruz!

Olayın adli süreci en etkili şekilde yürütülmelidir ve fail cezalandırılmalıdır. Uyguladığınız cezasızlık politikaları, failleri cesaretlendirdiği için çocuklarımız güvende değil. MEB’in okullarımıza çocuk gelişim eğitimi almış kadrolu yardımcı personeller istihdam etmesi yerine geçici çözümlerle personel alınması bir eğitim sorunudur ve risk teşkil ediyor. Okulları, çocuklarımız için güvenli hale getirmek MEB’in görevidir.'' (ANKA)

Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Selvi: Kabine'de hangi bakanlar değişecek?

TIKLAYIN | İddia: Kanye West, annesiyle birlikte olurken eşinin izlemesini istedi

TIKLAYIN | Farah Zeynep Abdullah'tan, ödülünü Yılmaz Güney'e adayan Nur Sürer'e tepki: Ne Yılmaz Güney'i be?

TIKLAYIN | Hizbullah, İsrail’e yönelik saldırıyı İran İHA’sı ile gerçekleştirdi: Genelkurmay Başkanı Halevi, öldü mü?

TIKLAYIN | Torba yasa teklifinin detayları belli oldu: Kredi kartı iptal edilse de savunma payına iade yok

TIKLAYIN | AKP kurucusu Hüseyin Çelik'ten Numan Kurtulmuş'a: Arkadaşlarını satarak AKP'ye yamanmış; ayar verildi, sonra çark!

TIKLAYIN | Nuray Babacan’ın kulisi: İşte gideceği konuşulan AKP’li isimler

TIKLAYIN | Arda Güler listede ilk 3'te; işte dünyanın en çok kazanan 10 genç sporcusu

TIKLAYIN | Bankalar "limit düşürme başvurularına" çözüm arıyor: Bir banka, müşterilerin ödeyeceği 750 TL katkı payını kendisi ödeyecek


 

 

"
"