Gündem

İyi Partili yönetici: Bu son istifaları anlamakta zorlanıyoruz, bir el sürekli partiyi aşağı çekiyor

15 Eylül 2024 15:22

İyi Partili bir yönetici, yaşanan istifaların beklenmedik olduğunu belirterek, "Bir el sürekli partiyi aşağı çekiyor" dedi.

Mayıs 2023 seçimlerinde 43 milletvekili ile Meclis’e giren İYİ Parti, yaklaşık 1.5 yıl içinde 13 milletvekili kaybetti. Son olarak, Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin istifaları, partideki ayrılıkların devam ettiği sinyalini verdi. İYİ Parti, bu istifalarla birlikte mevcut milletvekili sayısını 30’a düşürdü.

Parti içinde yaşanan bu gelişmelere ilişkin yönetimden çarpıcı açıklamalar geldi. Gazete Duvar'a konuşan İYİ Parti yetkililerinden bir yetkili, istifaların beklenmedik olduğunu belirterek, “Bu son istifaları anlamakta zorlanıyoruz. Beklemediğimiz ayrılıklardı. Sonuçta bir kurultay süreci yaşadık ve yeni bir yola çıktık. Genel başkanımız, parti içinde birlik ve bütünlük sağlamak amacıyla yoğun bir faaliyet yürütüyor. İç tartışmaları geniş ve şeffaf bir şekilde yapıyoruz” dedi.

Yönetici, partinin oy oranlarının düşük olmasına rağmen iyileşme sinyalleri aldıklarını vurguladı:

“Oylarımız çok düşmüşken yeniden kıpırdanmaya başladık, yüzde 5-7’lik bir hareketlenme görüyoruz. Ancak olumlu gidişata karşın sürekli bir darbe alıyoruz. Bir güzel çalışma adımı geliyor, ardından hemen bir istifa. Bir el sürekli partiyi aşağı çekiyor.”

 


 

Annesi ve babası Can Atalay'ın "suçlarını" anlatıyor

 

 

 

"
"