Politika

İYİ Partili Öztürk, 'THY'nin İsmailağa'ya binlerce dolarlık bilet hibe ettiği' iddialarını Cevdet Yılmaz'a sordu: Milletin paraları cemaatlere peşkeş çekiliyor!

22 Temmuz 2024 20:32

Türk Havayolları’nın (THY) İsmailağa Cemaati’ne binlerce dolarlık bedava bilet verdiği iddialarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a soran İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk, son olarak 2021 yılında cemaate toplam 180 bin dolar değerinde bilet hibe edildiğini öne sürdü. A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın 13 saatlik ABD yolculuğunda ekonomi sınıfında uçurulduğunu hatırlatan Öztürk, "Milletin paraları cemaatlere peşkeş çekiliyor" dedi.

Geçen günlerde Türk Havayolları’nın İsmailağa Cemaati’ne bedava bilet verdiği iddialarını kamuoyunun gündemine gelmişti. Söz konusu iddialar büyük tepki çekmişti.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, iddiaları Meclis'e taşıdı. THY'nin 2021 yılında İsmailağa Cemaati’ne toplam 180 bin dolar değerinde bilet hibe ettiğini öne süren Öztürk, bu hibelerin 2021 yılı ile sınırlı kalmadığını iddia etti. İddialara göre; 2018 yılında 74 bin dolar, 2019 yılında 110 bin dolar, 2020 yılında ise 160 bin dolar değerinde bilet hibeleri DE yapıldığı belirtiliyor.

Öztürk, THY'nin 2018 yılından itibaren İsmaailağa Cemaati'ne binlerce doları bulan bilet hibesine ilişkin iddiaları İSE Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaza sordu. A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın 13 saatlik ABD yolculuğunda ekonomi sınıfında uçurulduğunu hatırlatan Öztürk, "Milletin paraları cemaatlere peşkeş çekiliyor" dedi.

‘’Basında yer alan bu iddialar doğru mudur? Bu iddialar doğru ise; İsmailağa Cemaati’nin faaliyet alanı, Türk Havayolları’nın web sayfasında belirtilen 'spor, kültür, sanat ve iş dünyasına hitap eden projeler'den hangisine denk gelmektedir?’’ soruları yönelten Öztürk, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan acil cevap istedi.

Öztürk, ‘’Son 10 yıl içerisinde; Türk Havayolları’nın sponsorluk adı altında 'bedava bilet' verdiği kişiler/gruplar kimlerdir ve bu bedava biletlerin toplam ekonomik karşılığı ne kadardır? Milli gururumuz olan Kadın Voleybol Takımı’nı 13 saatlik ABD yolculuğunda ekonomi sınıfında uçuran Türk Havayolları, sponsorluk ve bedava bilet uygulamalarında hangi kriterleri ve hangi değerleri ön planda tutmaktadır?’’ soruları da yöneltirken, kamuoyunun bir an önce aydınlatılmasını istedi. 

 


 

 

 

 

"
"