Gündem

İYİ Parti ve Gelecek Partisi’nden istifa eden iki isim, Ekrem İmamoğlu’nun danışmanlığına getirildi

İYİ Parti eski genel başkan yardımcısı Ece Güner ve Gelecek Partisi’nin eski sözcüsü Serkan Özcan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı oldu

05 Temmuz 2024 16:33

İYİ Parti’den 14 Aralık 2023'te istifa eden Ece Güner ve 14 Ocak 2024’te Gelecek Partisi’nden istifa eden Serkan Özcan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı oldu. 

Güner, 14 Aralık 2023’te yaptığı yazılı açıklamayla Ekrem İmamoğlu’nun İBB başkanlığını yeniden kazanmasının önemini vurgulamış ve partisinin aday çıkarma kararını ise eleştirmişti. Güner, “Bu bir parti meselesi değil, bu bir memleket meselesidir. Bu bir cumhuriyet meselesidir” diyerek görevinden istifa etmişti. 

Serkan Özcan'ın siyaset ve ekonomi alanında, Güner'in ise uluslararası hukuk alanında İmamoğlu’na danışmanlık yapacağı öğrenildi.

'Tam Yol İleri!''

Güner, haberi sosyal medya hesabından ''İBB Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu’na, beni “Başkan Danışmanı” göreviyle onurlandırdığı için teşekkür ediyorum. [Ayrıntılar aşağıda İBB açıklamasında]. Olağanüstü başarılı ve çalışkan Başkanımızla, 16 milyon İstanbullu için, ÇOK çalışacağız. Tam Yol İleri!'' sözleriyle duyurdu.

''İmamoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum''

Özcan da yine sosyal medya hesabından açıklama yaparak, ''Bugün itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sn.Ekrem İmamoğlu’nun danışmanlığı görevine atanmış buluyorum. Beni bu göreve layık gören Sn. İmamoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımla arz ederim'' notunu ekledi.