Dünya

İtalya'da 'vintage' tren yolculuğu

İtalya'nın klasik trenleri turistleri yeniden cezbediyor

25 Temmuz 2024 14:03

T24 Dış Haberler

1930'lar ve 1950'lerden kalma vagonları çeken eski model trenler, İtalya'nın orta bölgelerinden geçerken Majella Ulusal Parkı Ormanlarını ve Abruzzo dağlık bölgelerini aşıyor ve turistlere saklı yerleşimleri görme fırsatı veriyor.

Devlet kontrolündeki ulusal demiryolu şirketi Ferrovie dello Stato'nun (FS) bir parçası olan "Zamansız Yollar Projesi" kapsamında yaklaşık bin kilometrelik demiryolu yeniden açıldı.

İsviçre'deki tren yolculuğundan esinlenen proje, şu anda 13 hattıyla yılda 45 bin turist taşıyor.

Zamansız Yollar, turistleri İtalya'nın unutulmuş bölgelerine götürerek büyük şehirlerin hızlı temposuna bir alternatif sunmayı hedefliyor.

Venedik gibi İtalya'nın popüler seyahat şehirleri, kalabalıklığın yarattığı endişeden dolayı ziyaretçi sayısını regüle etmeye başladı.

Zamansız Yollar ise bilindik büyük şehirlere alternatif sunmasının yanında, küçük köy ve kasaba durakları ile bölgelerde azalan doğum oranı ve gençlerin büyük şehirlere gitmesi nedeniyle uzun süredir nüfus kaybeden köylerin ekonomisini desteklenmeyi amaçlıyor.

Yerel bir rehber olan Laura Colaprete, gezilere İtalyanların ve yabancıların, çok sayıda aile ve çocuğun katıldığını belirtti.

"
"