Dünya

İtalya'da sele kapılmadan önce birbirine sarılan üç arkadaşın görüntüsü kamerada

Bugün olay yerinden 1 kilometre uzaklıkta Cormos ve Doros'a ait olduğu düşünülen iki ceset bulundu. Molnar'ı arama çalışmaları hâlâ devam ediyor

03 Haziran 2024 13:44

T24 Dış Haberler

İtalya'da meydana gelen sel felaketi sırasında üç arkadaşın sulara kapılmadan saniyeler önce birbirlerine sarılırken çekilmiş görüntüsü ortaya çıktı. 

X'te yayımlanan görüntülerde 20 yaşındaki Patrizia Cormos, 23 yaşındaki arkadaşı Bianca Doros ve 25 yaşındaki erkek arkadaşı Cristian Molnar görülüyor. 

Günler süren şiddetli yağmurun ardından su tehlikeli seviyelere yükseldi ve üç arkadaş, nehrin ortasındaki küçük bir çakıl adasında mahsur kaldı, birbirlerine tutunarak sürüklenmekten kurtulmaya çalıştılar.

 

Udinehe'deki il itfaiye şefi Giorgio Basile, Telegraph'a yaptığı açıklamada, grubu kurtarmak için umutsuz bir girişimde bulunarak onlara bir ip attığını söyledi.

Ancak trajik bir şekilde, onları izlerken 'sel suları tarafından yutulduklarını' ve 'yok olduklarını' gördü.

Bugün olay yerinden 1 kilometre uzaklıkta Cormos ve Doros'a ait olduğu düşünülen iki ceset bulundu. Molnar'ı arama çalışmaları hâlâ devam ediyor. İtfaiye teşkilatı, "Üçüncü kayıp kişiyi bulana kadar durmayacağız" dedi.