Dünya

İtalya'da çocuk cezaevinde olay: 8 kişi yaralandı

01 Eylül 2024 11:34

İtalya'nın Milano kentindeki Beccaria Çocuk Cezaevi'nde mahkumların başlattığı olaylarda 8 kişinin yaralandığı, 4 mahkumun da kaçmaya çalıştığı bildirildi.

İtalyan basınında çıkan haberlerde, bazı koğuşlarda yatakların ateşe verildiği olaya cezaevindeki 58 mahkumun tamamının katıldığı aktarıldı.

Bazı mahkumların da kaçmaya çalıştıkları kaydedilirken, ilk aşamada cezaevi duvarını aşarak kaçmayı başaran 4 mahkumun ilerleyen saatlerde yakalandığı açıklandı.

Olaylar sebebiyle itfaiye ve güvenlik güçlerinin, cezaevine çıkan yolları kordon altına aldığı bilgisine yer verilen haberlerde, ardından da isyana ve yangına müdahale ettikleri belirtildi.

8 kişinin yaralandığı olayların sabah saatlerinde yatıştığı kaydedildi.

Cezaevi Polisleri Sendikası (UILPA Polizia Penitenziaria) Genel Sekreteri Gennarino De Fazio, isyan çıkaran bazı mahkumların cezaevinin dışına açılan kapıya ulaşarak kaçma girişiminde bulunduğunu dile getirdi.

De Fazio, mevcut iktidarın, 25 yıllık dikkatsiz ve kötü idareden kaynaklı karışık bir ceza sistemini miras aldığını ancak bu konuyu iyileştirmeye yönelik çok az şey yaptığını savundu.

Söz konusu cezaevinde geçen ay da benzer şekilde bazı olaylar yaşanmıştı.

İtalya'da cezaevleri, bir süredir aşırı yoğunluk, çalışan görevli sayısının yetersiz olması ve de dönem dönem mahkumlara kötü muamele gibi haberlerle gündeme geliyor.

Giorgia Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükümeti, temmuz ayında cezaevlerindeki aşırı yoğunluğa karşı kanun hükmünde kararname çıkardı.

Hükümet, bununla bin kadar yeni ceza infaz memurunun alınmasını ve cezaevlerindeki aşırı yoğunluğu azaltacak tedbirleri hızla uygulamaya koymayı amaçlıyor. Kararname, ceza indirimi prosedürlerini sadeleştirme, uyuşturucu bağımlısı ya da psikolojik sıkıntıları olan mahkumların cezalarının bir bölümünü yatılı tesislerde rehabilitasyon ve yeniden sosyal entegrasyon programlarında geçirmelerini öngörüyor. Muhalefet ise kararnameyi yeterli bulmuyor.

"
"