Gündem

İstanbul'un kurtuluşunun 101. yılı Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde kutlandı

Davut Gül, Metin Tokel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu törene katıldı

06 Ekim 2024 12:37

T24 Haber Merkezi

İstanbul’un Kurtuluşu’nun 101. yılı, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen resmi törenle kutlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’un zor günlerini sonlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. İstanbulluların desteğiyle, bu eşsiz kente ve değerli insanlarına hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. İstanbul’u, dünyada hak ettiği yere taşımak için her alanda öncü ve güçlü bir konuma getirmek adına çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

İstanbul, 6 Ekim 1923’te, 4 yıl 10 ay 23 gün süren düşman işgalinden Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk ordusu tarafından kurtarıldı. Kurtuluşun 101. yıldönümü, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

 

İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Metin Tokel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Gül, Tokel ve İmamoğlu, sırasıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı’na kurumları adına çelenk sundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okunduktan sonra, önce İmamoğlu ardından Gül, Anıt Özel Defteri’ne yazdıkları mesajları okudu.

"6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu kutlu olsun"

İmamoğlu, Anıt Özel Defteri’ne yazdığı yazıda şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul’un Kurtuluşu’nun 101. yıldönümü. 6 Ekim 1923 tarihinde, Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu'nun İstanbul'a girişiyle, Fatih Sultan Mehmet Han'ın bizlere emaneti olan bu muhteşem şehrin semalarında, şanlı bayrağımız yeniden dalgalanmaya başladı. İstanbul'un acı dolu işgal günlerini sona erdiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet ve rahmet anıyorum. Ruhları şad olsun. İstanbulluların teveccühüyle, bu muhteşem kente ve onun güzel insanlarına hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. İstanbul'u, dünyada hak ettiği yere ulaştırmak, her alanda öncü ve güçlü bir konuma taşımak için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Hedeflerimize ulaşacağımıza, birlikte başaracağımıza tüm kalbimle inanıyorum. Allah, bir daha İstanbul'a ve aziz vatanın bir karış toprağına işgal günleri yaşatmasın. 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu kutlu olsun.”

Tören ve açıklamadan sonra öğrencilerin ilgi odağı haline gelen İmamoğlu, öğrencilerle özçekim yaparak, fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşların taleplerini de geri çevirmedi.


 

'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye

"
"