Medya

İstanbul İletişim Enstitüsü ve KONDA, çevrimiçi haber tüketiminde tutum ve beklentileri araştırıyor

Prof. Dr. Nalçaoğlu, “ankete geniş katılımın, farklı politik görüşlerden haber izleyicilerinin haber tüketim alışkanlıklarının ölçülebilmesi için önemli olduğunu" vurguladı

08 Ekim 2024 14:29

Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu’nun başkanlığında İstanbul İletişim Enstitüsü (İİE), Konda Araştırma iş birliğiyle Türkiye'deki çevrimiçi haber tüketimi üzerine geniş kapsamlı bir araştırma başlattı. Çevrimiçi gerçekleştirilecek bu çalışma, dijital teknolojilerin yaygınlaşmasıyla değişen haber tüketim alışkanlıklarını ve yeni nesil haber izleyicilerinin mecra tercihlerini, beklentilerini, hassasiyetlerini anlamayı amaçlıyor.

İstanbul İletişim Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, "dijital teknolojilerin hızla gelişmesi ve internetin yaygınlaşmasıyla haber tüketim alışkanlıklarının ve medya kullanımının köklü bir şekilde değiştiği, çevrimiçi haber kaynaklarının öne çıktığı, aynı zamanda dijital teknolojilerin ve çevrimiçi haber platformlarının avantajlarını en iyi şekilde kullanan ve geleneksel medyadan farklı kaynaklardan haber tüketmeyi tercih eden bireylerden oluşan yeni bir izleyici/okur kitlesinin de ortaya çıktığı" belirtildi.

Prof. Nalçaoğlu, araştırmanın “amaçlı örnekleme” tekniği ile yapıldığını, bu yöntemle özellikle çevrimiçi ortamda farklı türlerde haber kaynaklarını izleyen çok sayıda kişiye ulaşacaklarını belirterek, “Araştırma anketimizin mümkün geniş bir kesime ulaşmasını, böylece farklı politik görüşlerden haber izleyicilerinin haber tüketim alışkanlıklarını, tutumları ve beklentilerini ölçebilmeyi hedefliyoruz” dedi.

Anketle, medya sektöründeki dönüşümü ve "yeni haber tüketicisi"nin tutum, tercih ve beklentilerini anlamak konusunda önemli veriler elde edilmesi bekleniyor.

Ankete katılmak için tıklayın.

Günün öne çıkan haberleri:

TIKLAYIN - Adli Tıp raporu açıklandı: Mezardaki ceset Cem Garipoğlu'na ait

TIKLAYIN - Biyometrik fotoğraf tartışması adliyede bitti: Hâkim, eşi arayınca polisle gitti, biri çocuk iki fotoğrafçıya adli kontrol kararı çıktı

TIKLAYIN - Sergen Yalçın'dan takım arkadaşının eski eşiyle birlikte olduğu iddialarına tepki: Bilip de çirkinleştirmişler, ne kaçacağım lan!

TIKLAYIN - Fatih'te Semih Çelik tarafından katledilen İkbal Uzuner'e arkadaşından duygusal veda

TIKLAYIN - İkbal’in ölümünden önceki son anları: Katil önce surlara kendi çıktı, ardından İkbal’i çağırdı

TIKLAYIN - Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'den DNA test sonucuna ilişkin ilk açıklama

TIKLAYIN - Cinsel ilişki videosu iddiası üzerine TFF men etmişti; kadın hakemden açıklama geldi

TIKLAYIN - Etkileşim uğruna İkbal Uzuner’in katledildiği surlarda Tiktok videosu çektiler

"
"