Gündem

İstanbul'da üç belediyeden sokak hayvanları için yeni proje: Rehabilitasyon merkezi, ameliyathane ve oyun alanları yapılacak

Kayışdağı Ormanı’nda 80 bin metrekarelik alanda dev rehabilitasyon merkezi kurulacak

09 Ağustos 2024 14:19

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) katkısı ve Ataşehir ile Maltepe belediyelerinin iş birliğiyle Kayışdağı Ormanı’nda 80 bin metrekarelik alanda rehabilitasyon merkezi kurulacak. Veteriner binası, ameliyathane, kedi ve köpek bakım-barınma evleri ile mama depolarının bulunacağı merkezde, hayvanlar için çok sayıda oyun alanları da yer alacak.

Sokakta yaşayan hayvanlarıa yönelik "Hayvanları Koruma Kanunu" nun yürürlüğe girmesiyle kamuoyunda başlayan tartışmalar sürerken, İstanbul'da üç belediye sokak hayvanları için ortak hareket ederek, proje hazırladı. Buna göre İBB'nin katkısı ve Ataşehir ile Maltepe belediyelerinin iş birliğiyle hazırlanan projede, Kayışdağı Ormanı’nda 80 bin metrekarelik alanda rehabilitasyon merkezi kurulacak.

"Can dostlarımız bize emanet" 

Kayışdağı Ormanı’na giderek, rehabilitasyon merkezinin yapılacağı alanda açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, proje içerisinde; veteriner binasından ameliyathaneye, kedi ve köpek bakım - barınma evlerinden mama depolarına kadar çok sayıda yapının yanı sıra hayvanlar için oyun alanlarının da bulunacağını ifade etti. 

"Asıl amacımız yaşatmak" 

Vatandaşların endişelerine karşı da çözüm odaklı hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Adıgüzel, “Biliyorum, Ataşehirli komşularımızın çeşitli endişeleri, hassasiyetleri var. Sizler bizleri bu hassasiyetlere, endişelere karşı çözüm üretmek için seçtiniz. Biz de bu doğrultuda yeni rehabilitasyon merkezimizle ve mobil çözümlerimizle hem Ataşehirlilerin sokaklarda huzurla yürümesini sağlayacağız hem de sokak canlılarımıza en iyi şekilde bakarak, onları koruyacağız. Bizlerin asıl amacı yaşatmak. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi. (ANKA)

"
"