Ekonomi

Ankara'da toplu ulaşıma zam: İstanbul'da da gündemde

Ankara’da toplu ulaşıma yüzde 40 zam yapılması yönünde karar alınırken, İstanbul’da da yarın yüzde 13'lük zam teklifi görüşülecek

24 Temmuz 2024 16:30

İstanbul ve Ankara'da toplu taşıma ücretlerine zam geliyor. Ankara’da toplu ulaşıma yüzde 40 zam yapılırken, İstanbul’da da yarın yüzde 13'lük zam teklifi görüşülecek. Fiyat artışına karar verilmesi halinde kullanım ücreti 20 liraya çıkartılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), son olarak ocak ayında yüzde 18 zam yapılan toplu taşıma ücretlerinde değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, yarın Zeytinburnu'ndaki 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde yapılacak UKOME toplantısının gündemi netlik kazanırken, toplantıda toplu taşıma ücretlerinin düzenlenmesine yönelik teklifin de ele alınacağı öğrenildi.

İstanbulkart 20 lira olacak

Gündeme sunulacak yüzde 13'lük zam teklifinin kabul edilmesi halinde, halihazırda metro ve otobüslerde 17.70 TL olan İstanbulkart kullanım ücreti 20 liraya yükselecek.

Ankara'da da toplu ulaşıma yüzde 40 zam

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) bugün alınan kararla, şehir içi toplu ulaşıma zam yapıldı.

1 Ağustos 2024 Perşembe günü itibarıyla tam bilet 21 TL, öğrenci bileti 10,50 TL, öğrenci abonmanı ise aylık sınırsız 300 TL olarak belirlendi.

 

 

"
"