Gündem

İstanbul'da iş cinayeti: "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" tanıtımı sırasında yüksekten düşen müdür yardımcısı yaşamını yitirdi

"Yeterli ödenek ve kalifiye yardımcı personel olmaması nedeniyle eğitimciler, eğitimleri dışında işler yapmak zorunda kalıyor. Bu da kazalara ve ölümlere sebep oluyor"

01 Eylül 2024 07:49

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) okullara yeterli ödenek ve yardımcı personel tahsis etmemesi sonucunda, eğitimciler iş kazalarında yaralanmaya ve hatta ölmeye devam ediyor. Yaşananların son örneği, İstanbul Bahçelievler'deki Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olan Müdür Yardımcısı Sibel Turan oldu. Turan, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' tanıtım programı hazırlıkları sırasında sahnede çalışırken, alçıpanın kırılması sonucu on metre yükseklikten düşerek yaşamını yitirdi.

Turan'ın yaşamını yitirmesi öğretmenlerin ve diğer okul çalışanlarının yıllardır dile getirdiği, ancak çoğunlukla göz ardı edilen güvenlik ve destek personeli eksikliklerini akıllara getirdi. BirGün'den Deniz Güngör'ün aktardığına göre, Eğitim Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Barış Uluocak, yaşanan trajedinin, okulların esnek ve kuralsız çalışma koşullarının bir sonucu olduğunu belirtti. Uluocak, "Yeterli ödenek ve kalifiye yardımcı personel olmaması nedeniyle eğitimciler, eğitimleri dışında işler yapmak zorunda kalıyor. Bu da kazalara ve ölümlere sebep oluyor," dedi.

Eğitim camiasının büyük bir üzüntü içinde olduğunu ifade eden Uluocak, okullarda yeterli bütçe ve kadrolu yardımcı personel bulunmasının ne kadar hayati olduğunu vurguladı. Sibel Turan'ın cenazesi, memleketi Artvin'in Şavşat ilçesinde toprağa verildi. 

"
"