Gündem

İstanbul'da düzensiz göçmenleri kaçırıp ailelerinden fidye isteyen şüphelilere operasyon: 4 gözaltı

Yabancı uyruklu oldukları belirlenen şüphelilerin Fatih'te kaldıkları evler ile düzensiz göçmenleri yerleştirdikleri evler tespit edilerek operasyon düzenlendi

11 Temmuz 2024 14:36

İstanbul'da sınır bölgelerinden düzensiz göçmenlerin geçişlerini organize edip, sınırı geçtikten sonra bazılarını kaçırıp ailelerinden fidye isteyen şüphelilere operasyon yapıldı. Operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Afganistan, Pakistan, İran, Türkiye ve Avrupa ülkeleri rotasındaki sınır bölgelerinden düzensiz göçmenlerin geçişlerini organize eden şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Çalışmalar sonucunda, şüphelilerin sınırı geçen göçmenleri silahla tehdit edip gasbettikleri bazılarını ise rehin alarak ailelerinden fidye istedikleri belirlendi.

3 şüpheli tutuklandı

Yabancı uyruklu oldukları belirlenen şüphelilerin Fatih'te kaldıkları evler ile düzensiz göçmenleri yerleştirdikleri evler tespit edilerek operasyon düzenlendi. Operasyonda Afganistan uyruklu 3 kişi ile evleri kontrat yapmadan kiraya veren emlakçı gözaltına alınırken, aramalarda 2 ruhsatsız tabanca da geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklanırken, emlakçı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

"
"