Spor

İstanbul'da binlerce kişi 19 Mayıs coşkusuyla koştu

12 Mayıs 2024 16:22

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul'un en çok ilgi gören etkinliklerinden biri olan İstanbul'u Koşuyorum'un Asya etabı, Üsküdar'da bugün büyük bir katılımla koşuldu. Yarış bu yıl '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Koşusu' adı altında organize edildi. Bayram için tasarlanan kırmızı-beyaz tişörtlerini giyen koşucular, güneşli bir İstanbul gününde 19 Mayıs coşkusuyla yarıştı.

İstanbul'u Koşuyorum Asya etabının startını Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, İBB Başkan Danışmanı Yiğit Oğuz Duman, Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur ve İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk verdi. Üsküdar sahili boyunca devam eden ve İstanbul'un eşsiz manzarasının eşlik ettiği parkurdaki yarış 5K ve 10K olmak üzere iki kategoride düzenlendi. Şehrin sembol noktalarındaki etaplarıyla yol yarışlarına katılan koşucu sayısını artırabilmeyi hedefleyen İstanbul'u Koşuyorum yarışlarının Asya etabına yaklaşık 3 bin 800 kişi katıldı.

Avrupa etabı 6 Ekim'de

İstanbul'u Koşuyorum Asya etabı, tedarik sponsorlarının katkılarıyla düzenlendi. Ayrıca kategorilerinde ilk 3'e giren koşuculara sponsorlar tarafından hediyeleri verildi.

19 Mayıs kutlamalarıyla bir şölen havasında geçen Asya etabının ardından, İstanbul'u Koşuyorum yarışlarının Avrupa etabı 6 Ekim'de Yenikapı'da düzenlenecek.