Dünya

İsrail ordusu, Nuseyrat Mülteci Kampı'na bir haftada 63 kez saldırdı; 91 kişi öldü, 251 kişi yaralandı

Gazze'deki en yoğun nüfuslu kamplardan biri olan Nuseyrat, 250 bin yerlerinden edilmiş Filistinliye ev sahipliği yapıyor

22 Temmuz 2024 14:03

T24 Dış Haberler

Gazze'deki yerel yetkililer, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nuseyrat mülteci kampını bir hafta içinde 63 kez bombaladığını, bu saldırılarda en az 91 kişinin öldüğünü ve 251 kişinin de yaralandığını söyledi.

Gazze hükümeti medya ofisinden yapılan açıklamada, "Kurbanların yüzde 75'inden fazlası İsrail'in termal ve kimyasal silah kullanımı nedeniyle yanıklarla hastanelere kaldırıldı" denildi.

Gazze'deki en yoğun nüfuslu kamplardan biri olan Nuseyrat, 250 bin yerlerinden edilmiş Filistinliye ev sahipliği yapıyor. 

Medya ofisi, İsrail ve ABD yönetimini "yerinden edilenlere ve sivillere yönelik devam eden katliamlardan tamamen sorumlu" tuttu. Ofis, Uluslararası topluma, BM'ye ve uluslararası örgütlere "soykırımı durdurmaları ve Gazze Şeridi'nde akan kanı durdurmaları için İsrail işgaline ve ABD yönetimine baskı yapmaları" çağrısında bulundu.

Medya ofisinin verilerine göre İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü savaş nedeniyle en az iki milyon kişi yerinden edildi.

"
"