Dünya

İsrail ordusu, Gazze'de rehin tutulan bir askerinin öldüğünü doğruladı

Hamas, saldırısında 251 kişiyi de rehin aldı, bunlardan 116'sı halen Gazze Şeridi'nde esir tutuluyor

25 Haziran 2024 10:40

T24 Dış Haberler

İsrail ordusu, Pazartesi günü, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısından bu yana yaklaşık dokuz aydır Gazze Şeridi'nde Hamas militanları tarafından rehin tutulan bir askerin öldüğünü doğruladı.

Rehineler ve Kayıp Aileleri Forumu tarafından yapılan ayrı bir açıklamada Mohammad Alatraş'ın Ekim ayında İsrail'in güneyine yapılan saldırı sırasında öldürüldüğü ve cesedinin Hamas militanları tarafından esir alındığı belirtildi.

İsrailli yetkililer daha önce İsrail ordusunun Bedevi Takip Birimi'nde başçavuş olarak görev yapan Alatraş'ın 7 Ekim'de rehin alındığını doğrulamıştı.

Açıklamada, "Aileler Forumu bu zor zamanda ve Alatraş'ın kalıntıları İsrail'e iade edilene kadar ailesini desteklemeye ve yanında olmaya devam edecektir" denildi.

AFP'nin İsrail'in resmi rakamlarına dayanarak yaptığı sayıma göre Alatraş'ın ölümüyle Hamas'ın saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı çoğu sivil olmak üzere bin 195'e yükseldi.

İsrail verilerine göre Hamas, saldırısında 251 kişiyi de rehin aldı, bunlardan 116'sı halen Gazze Şeridi'nde esir tutuluyor. Ordu, bunlardan en az dokuzu asker olmak üzere 42'sinin öldüğünü açıkladı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında çoğu sivil en az 37 bin 626 Filistinli hayatını kaybetti.