Dünya

İsrail ordusu duyurdu: 52 yaşındaki bir rehine, Gazze'nin güneyinde düzenlenen operasyonla kurtarıldı

Açıklamada “rehinelerin güvenliği, kuvvetlerin emniyeti ve ulusal güvenlik nedeniyle” daha fazla ayrıntı yayımlanamayacağı belirtildi

27 Ağustos 2024 15:58

T24 Dış Haberler

İsrail ordusu, 7 Ekim'de İsrail'e düzenlenen saldırı sırasında Hamas tarafından kaçırılan ve Gazze'ye  götürülen bir rehineyi kurtardığını açıkladı.

İsrail Savunma Kuvvetleri'nden (IDF) yapılan açıklamaya göre 52 yaşındaki Kaid Farhan Elkadi, “Gazze Şeridi'nin güneyinde düzenlenen karmaşık bir operasyonla” kurtarıldı.

Açıklamada “rehinelerin güvenliği, kuvvetlerin emniyeti ve ulusal güvenlik nedeniyle” daha fazla ayrıntı yayımlanamayacağı belirtildi.

Elkadi'nin durumunun stabil  olduğu belirtildi ve kendisi, tıbbî kontroller için bir hastaneye nakledildi.

Elkadi'nin, Negev çölündeki Rahat bölgesinde yer alan bir Bedevi köyünden olduğu ve uzun yıllar boyunca 10 ay önce kaçırıldığı Kibbutz Magen'de güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi. 

Rehine Aileleri Forumu: Kurtarma 'mucizevi' ancak herkesi eve götürmek için anlaşma gerekiyor

Rehine Aileleri Forumu'ndan yapılan açıklamada, “Elkaid'in eve dönüşü mucizeden başka bir şey değil. Ancak şunu unutmamalıyız: Askeri operasyonlar tek başına kalan 108 rehineyi kurtaramaz. Müzakere edilmiş bir anlaşma ileriye dönük tek yoldur" denildi. 

"
"