Dünya

İsrail ordusu açıkladı; Gazze Şeridi'nden 6 rehinenin daha cesedi çıkarıldı

Beşinin öldüğü İsrail tarafından daha önce açıklanmıştı ancak Avraham Munder'in hâlâ hayatta olduğu düşünülüyordu

20 Ağustos 2024 11:48

T24 Dış Haberler

İsrail ordusu, altı rehinenin cesedinin Gazze Şeridi'nden çıkarıldığını açıkladı. 

İsrail Savunma Kuvvetleri'nden (IDF) yapılan açıklamada Yagev Buchshtab, Alexander Dancyg, Avraham Munder, Yoram Metzger, Haim Perry ve İngiliz-İsrailli Nadav Popplewell'in cesetlerinin pazartesi günü Han Yunus bölgesinden çıkarıldığı belirtildi.

Beşinin öldüğü İsrail tarafından daha önce açıklanmıştı ancak Avraham Munder'in hâlâ hayatta olduğu düşünülüyordu. Hamas daha önce Popplewell'in aylar önce bir İsrail hava saldırısında aldığı yaralar nedeniyle öldüğünü iddia etmişti.

Kurtarma operasyonu güvenlik teşkilatı Shin Bet ile birlikte IDF tarafından yürütüldü.

Rehine Aileleri Forumu, altı kişinin de Gazze'ye götürülmeden önce canlı olarak kaçırıldığını söyledi. Forum, Gazze'de kalan 109 rehinenin geri dönüşünün “ancak müzakere edilmiş bir anlaşma ile sağlanabileceğini” belirtti ve İsrail hükûmetine “şu anda masada olan anlaşmayı sonuçlandırmak için elinden gelen her şeyi yapması” çağrısında bulundu.

Uzun süredir aranan ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması anlaşması için müzakereler devam ederken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken şu anda Orta Doğu'da bir anlaşma için bastırıyor. 

Cesetlerin bulunmasının ardından İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog salı günü yaptığı açıklamada “Ailelere en içten taziyelerimizi ve sıcak kucaklaşmalarımızı gönderiyoruz” dedi ve “Tüm rehineleri geri getirmek için mümkün olan her şekilde çalışmaktan bir an bile geri durmamalıyız” diye ekledi. 

 

"
"