Dünya

İsrail kuvvetleri, yaralı bir Filistinliyi askeri aracın kaputuna bağladı

İsrail ordusu, askerlerin davranışlarının "değerleriyle örtüşmediğini" ifade etti

23 Haziran 2024 09:57

T24 Dış Haberler

İsrail ordusu, Batı Şeria'daki Cenin şehrine cumartesi günü yaptıkları baskında yaralı bir Filistinli adamı askeri bir Jeep'in kaputuna bağladı.

Reuters'ın gerçekliğini teyit ettiği, sosyal medyada paylaşılan videoda Cenin'de yaşayan Mucahid Azmi'nin yanından iki ambulans geçen Jeep'in kaputuna bağlı olduğu görülüyor.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada kendi güçlerine ateş açıldığını ve karşılık verdiklerini, çatışmada bir şüpheliyi yaralayıp gözaltına aldıklarını belirtti. 

Açıklamada askerlerin daha sonra "şüpheliyi bir aracın üzerine bağlayarak askeri protokolü ihlal ettiği" ifade edildi. 

Ordu, "Askerlerin videodaki olaydaki davranışı değerlerimize uygun değildir" dedi ve soruşturma yürütüleceğini ifade etti.

Yapılan açıklamada şüphelinin tıbbi yardım için doktorlara teslim edildiği bildirildi. 

Azmi'nin ailesine göre gözaltı, Azmi'nin yaralandığı bir baskın sırasında yapıldı. Ailesi bir ambulans istese de İsrailli askerler Azmi'yi bir aracın kaputuna bağladı ve sonra hareket etti. 

Batı Şeria'da şiddet, İsrail ile Hamas arasında ekim ayında başlayan savaşın ardından artış gösterdi. İsrail sık sık bölgeye baskınlar düzenliyor, Yahudi yerleşimciler Filistin köylerine saldırıyor ve Filistinli gruplar sokak saldırıları gerçekleştiriyor.