Dünya

İsrail, Gazze'de yine okula saldırdı: 5 Filistinli öldü

14 Eylül 2024 21:24

İsrail, Filistin'in Gazze Şeridi'nde sivillerin sığındığı okullara saldırılarını sürdürüyor. Gazze'nin Ez-Zeytun Mahallesi'ndeki bir okula düzenlenen saldırıda 5 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıda 2'si çocuk, 5 Filistinli hayatını kaybetti.

AA'nın haberine göre, saldırıyla ilgili olarak Telegram kanalından açıklama yapan Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, Ez-Zeytun Mahallesi'ndeki Zeytun Şehitleri Okulu'na düzenlenen saldırıdaki can kayıplarına ilişkin bilgi verdi.

Basal, saldırıda 2'si çocuk, 1'i kadın 5 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını ifade etti ancak yaralılarla ilgili sayı vermedi.

İsrail, Gazze'de savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana yerinden edilen binlerce Filistinlinin sığındığı okulları hedef almaya devam ediyor. İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 715’i çocuk, 11 bin 308’i kadın olmak üzere 41 bin 182 Filistinli öldü, 95 bin 280 kişi yaralandı.

 

Annesi ve babası Can Atalay'ın "suçlarını" anlatıyor

 

 

 

"
"