Dünya

İsrail'den Lübnan'ın güneyinde bir konuta hava saldırısı; 10 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

Saldırıda ölenlerin tamamının Suriye vatandaşı olduğu bildirildi ancak kimlikleri daha sonra açıklanacak

17 Ağustos 2024 14:40

T24 Dış Haberler

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Nabatieh kentinde bir konuta hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, aralarında 2 çocuğun da bulunduğu yaklaşık 10 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Devlet haber ajansı NNA, ölenlerin tamamının Suriye vatandaşı olduğu belirtirken kurbanların kimliklerinin DNA testi yapıldıktan sonra açıklanacağını bildirdi. 

İsrail ordusu, hava saldırısında Hizbullah militanları tarafından kullanılan bir silah deposunun hedef alındığını açıkladı. 

Hizbullah'tan misilleme

Hizbullah daha sonra yaptığı açıklamada Nabatieh saldırısına misilleme olarak İsrail'in kuzeyindeki Ayelet Hashahar Kibbutz'unu vurduğunu söyledi.

Lübnan'dan düzenlenen roket saldırısında iki askerin yaralandığını belirten İsrail ordusu, Lübnan'dan düzenlenen son saldırılarda toplam 55 roket atıldığını açıkladı.

İsrail saldırı, Hamas ile İsrail arasında Doha'da yürütülen ateşke sanlaşması görüşmelerinin cuma günü durmasının ardından geldi. 

Motosiklete saldırı

NNA'nın haberine göre, yine bugün İsrail'e ait bir insansız hava aracı Lübnan'ın güneyindeki Tyre'nin doğusunda bulunan Kadmus bölgesinde bir motosikleti hedef aldı ve saldırıda bir kişi yaralandı. Bir güvenlik kaynağı motosiklet saldırısında bir kişinin öldüğünü söyledi.

Hizbullah'ın üstlendiği bir roket saldırısında İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nde 12 çocuk ve gencin ölmesinin ardından bölgede gerilim tırmanmıştı. İsrail buna Beyrut'un banliyölerinde üst düzey bir Hizbullah komutanını öldürerek karşılık vermişti. 

 

"
"