Gündem

İspanyol makamları duyurdu: Türkiye'den yola çıkan bir kargo gemisinde 4 ton kokain ele geçirildi

Aralarında Türklerin de olduğu mürettebatın tamamı gözaltına alındı

05 Ekim 2024 15:30

T24 Haber Merkezi

İspanyol makamları, Kanarya Adaları açıklarında bir kargo gemisinde 4 ton kokain ele geçirdiğini ve 10 kişilik mürettebatın gözaltına alındığını açıkladı. Kargo gemisinin Türkiye'den Batı Afrika'ya mal yüklemeden veya boşaltmadan yolculuk yaptığı için dikkat çektiği öğrenildi. 

Polis ve İspanya vergi dairesi tarafından yapılan ortak açıklamada, 70 metre uzunluğundaki “Ras” adlı geminin Tanzanya bayrağı altında seyrettiği ve kuzeybatı Afrika'daki Atlantik takımadalarının en doğusundaki ada olan Lanzarote'den 130 deniz mili açıkta durdurulduğu belirtildi.

Aralarında 5 Türk, 2 Azeri ve bir Hollandalının bulunduğu mürettebatın tamamı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Türk kaptan da bulunuyor. 

Açıklamada, kargo gemisinin Türkiye'den Batı Afrika'ya mal yüklemeden veya boşaltmadan dikkat çeken bir yolculuk yaptığı ve ardından “düzensiz manevralar” yaptıktan sonra rotasını İber Yarımadası'na çevirdiği için dikkat çektiği belirtildi.

Gemi, İspanyol polisi tarafından koordine edilen bir operasyonla, 6 Avrupa Birliği ülkesi ve Britanya'nın dahil olduğu bir girişim olan Lizbon merkezli Denizcilik Analiz ve Operasyon Merkezi-Narkotik tarafından izlendi.

Gemi, bölgede devriye gezen İspanya ve Fransa'ya ait gümrük gemileri tarafından durduruldu.

 

"
"