Gündem

İsmail Saymaz: Koca, beş gün daha Sağlık Bakanlığı makamında oturduysa bu biraz benim sayemde oldu

"Koca’nın yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin gidebileceğini söyledim"

02 Temmuz 2024 10:28

Halktvcomtr yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde Fahrettin Koca'nın Sağlık Bakanlığı'ndan nasıl istifa ettiğini ve bu süreçte yaşanan ilginç detayları paylaştı. Koca'nın istifası, ilk olarak Saymaz'ın Halk TV'de yaptığı bir haberle kamuoyuna duyurulmuştu. Ancak, bu haberin ardından beklenen Resmî Gazete yayınında bakan değişikliği yer almamıştı. Bir AKP'li kaynağının, haberin paylaşılmasının ardından Resmî Gazete'den çıkarıldığını iddia ettiğini belirtti. Saymaz, haberi yayınladığı için Resmi Gazete'deki bakan değişikliğinin geri çekildiğini ve bu nedenle Koca'nın beş gün daha makamda kaldığını belirtti.

Saymaz, Fahrettin Koca'nın beş gün daha görevde kalmasının kendi haberinden dolayı olduğunu öne sürdü. Koca'nın istifası ve Mehmet Özhaseki'nin de görevden ayrılması sürecinde, Erdoğan'ın bu değişiklikleri yönetme biçimi ve parti içi reaksiyonlar da detaylandırıldı. Yazıda, Koca'nın bakanlık görevinden çekilme kararını Erdoğan ile yaptığı özel bir görüşmede verdiği, bu kararın ardından yeni bir bakan bulunana kadar beklenildiği anlatıldı.

Saymaz ayrıca, Özhaseki'nin istifasının arkasında yatan nedenlerin, sağlık sorunlarından ziyade, deprem yönetimindeki başarısızlıklar ve kamuoyundaki negatif algılar olduğunu iddia etti. Özhaseki'nin, parti içinde ve kamuoyunda giderek artan bir baskı altında kaldığı ve sonunda istifa etmek zorunda kaldığı belirtildi.

"Türkiye, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifa ettiği bilgisini geçen hafta perşembe gecesi Halk TV’de benim haberimle öğrendi.

Gece Resmî Gazete’yi bekledik.

Geciktikçe gecikti.

Saat 1’de yayınlandığında, bakan değişikliğinin yer almadığını gördük.

Ertesi gün AK Partili bir kaynağım, “Sen haberi patlattığın için Resmî Gazete’den çıkardılar” dedi.

Koca, beş gün daha Sağlık Bakanlığı makamında oturduysa bu biraz benim sayemde oldu.

Dün gece de Halk TV’deydik.

Değerli Barış Terkoğlu, kabine değişikliğini sordu.

Koca’nın yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin gidebileceğini söyledim. “Bakan değişiklikleri bu gece Resmî Gazete’de yayınlanabilir” diye ekledim.

Dakikalar sonra Özhaseki’nin istifa açıklaması Twitter’a düştü.

Koca’nın yerine İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu’nun ve Özhaseki’nin yerine eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum’un atanacağını açıkladım.

Verdiğim bilgiler doğrulandı..."

İsmail Saymaz'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın.