Gündem

İsmail Saymaz: Hukuk devletini emcüklediler

"Ak-troller “Tutuklansın” diye çıngar çıkardı. AK Partili siyasetçiler ve gazeteciler yaygaraya katıldı"

15 Ağustos 2024 08:01

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, hukuk devletinin nasıl zedelendiğini örnekleriyle vurgulayarak, ifade özgürlüğüne yönelik baskıları eleştirdi ve "Hukuk devletini emcüklediler" dedi.

Saymaz, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas lideri İsmail Haniye için ilan edilen millî yasa karşıtı yorumlarını eleştirdi ve "Erdoğan, geçen gün HAMAS’ın lideri İsmail Haniye için milli yas ilan edilmesine karşı çıkanlara “Cibiliyeti bozuk” dedi. Halkın Kurtuluş Partisi, hakaretten, halkı kin ve düşmanlığa tahrikten şikayetçi oldu. Ne çıkar? Cümle alem biliyor ki koca bir hiç!" dedi.

Özellikle, İzmirli Dilruba Kayserilioğlu'nun "gerizekalı" ifadesi nedeniyle başına gelen hukuki süreçleri detaylandırdı. Kayserilioğlu'nun tutuklanmasının ifade özgürlüğü üzerindeki baskılara örnek olduğunu, sosyal medya üzerinden linç kampanyası başlatılarak tutuklanma sürecine kadar götürüldüğünü belirtti ve yaşananları şöyle özetledi:

"Ak-troller “Tutuklansın” diye çıngar çıkardı. AK Partili siyasetçiler ve gazeteciler yaygaraya katıldı. En son partizan yargı devreye girip Kayserilioğlu hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ve genç kadın annesiyle yaşadığı evden alınarak, Emniyet’e götürüldü.

“Kemalistlerin karılarını cariye yapmak, Müslümanlara haktır” diyeni, “Erdoğan’a dokunsunlar kafalarını keseceğiz, biz cihada hazırız” diye tehdit edeni serbest bırak…

“Gerizekalı” dedi diye Kayserlioğlu’nu iki suçtan tutukla.

Bu, hukuk devletini emcüklemektir...."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

"
"