Gündem

İsmail Saymaz: Belden aşağısı tutmayan, 42 suç kaydı olan örgüt lideri Camgöz Türkiye'ye iade edildi

"Kaçmasından korktukları bu kişi yüzde 93 engelli ve tekerlekli sandalye kullanıyor, ancak korkmakta haklılar"

Karadağ Adalet Bakanı Bojan Bozovic, bir basın toplantısı düzenleyerek Binali Camgöz’ün yoğun güvenlik önlemleri altında Türkiye’ye iade edildiğini açıkladı

30 Ağustos 2024 08:55

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde ‘Camgözler’ adlı organize suç örgütünün lideri Binali Camgöz'ün Türkiye'ye iade edildiğini söyledi. Camgöz'ün, "Deniz" lakabıyla bilinen ve tekerlekli sandalye kullanan, yüzde 93 engelli bir suç lideri olduğunu aktardı.
 
Saymaz, Binali Camgöz'ün Türkiye'de 42 ayrı suçtan arandığını ve İzmir merkezli bir suç örgütü lideriyken yasa dışı yollarla önce Gürcistan’a sonra Karadağ’a geçtiğini ve buradan global bağlantılar kurduğunu belirtti. Türkiye’ye iadesinin gecikmesinin eski Başbakan ile olan ilişkileri ve rüşvet ağına bağlandığını ifade etti. Ayrıca, Camgöz'ün Karadağ'da bir inşaat şirketi kurduğunu ve sahte pasaportla yakalanarak tutuklandığını yazdı.

FETÖ Borsası ve Vukotic Cinayeti detayı

İsmail Saymaz, Camgöz'ün suç kariyerine Serkan Kurtuluş'un örgütünde başladığını, Kurtuluş'un "FETÖ Borsası" ile anılan ve AKP eski İzmir İl Başkanı Ahmet Kurtuluş cinayetini azmettirmekle suçlandığını aktardı. Vukotic cinayeti konusunda ise, Sırp çetesinin lideri Jovan Vukotic'in İstanbul'da öldürülmesinin ardında Camgöz'ün de yer aldığı bir suç örgütünün olduğunu belirtti. Cinayetin, Kavacki çetesinin azmettirmesi ve Camgöz örgütünün de para karşılığında yardım sağladığı iddiasıyla bağlantılı olduğunu yazdı.

Karadağ'da yakalandı

Saymaz, Camgöz'ün suç örgütünün tahsilat ve haraç amaçlı şiddet içeren eylemler gerçekleştirdiğini, bazı örgüt üyelerinin çeşitli suçlardan ceza aldığını da aktardı. Camgöz ve üç suç ortağının firari durumdayken Karadağ'da yargılandığını ve sonunda Türkiye'ye iade edildiğini belirtti.

"‘Camgözler’ adlı organize suç örgütünün lideri Binali Camgöz, dün akşam Türkiye’ye iade edildi.

‘Deniz’ lakaplı Camgöz, 40 polis eşliğinde uçağa bindirildi.

Kaçmasından korktukları bu kişi yüzde 93 engelli ve tekerlekli sandalye kullanıyor.

Ancak korkmakta haklılar.

Çünkü…

Belden aşağısı tutmayan Camgöz’ün 42 suç kaydı var.

Dördü kasten öldürme, beşi suç örgütü kurma olmak üzere en az 22 suçtan aranıyor.

41 yaşındaki Camgöz, İzmir’de çek-senet tahsilatı işleri yapan yerel bir suç örgütü lideriyken, 2019’da yasadışı şekilde Gürcistan’a, 2022’de Karadağ’a geçerek, küresel bağlantılar kurdu. İddiaya göre, yüklü bir para karşılığında Sırp mafyasının İstanbul’daki kanlı hesaplaşmasında rol aldı.

Türkiye’ye iadesinin gecikmesinin arkasında, eski Başbakan’la ilişkisi ve rüşvet ağı gösteriliyor..."

İsmail Saymaz'ın, "Binali Camgöz, 5 yıl sonra Türkiye'de" başlıklı yazısını okumak için tıklayın.

"
"