Gündem

İsmail Saymaz: Ayhan Bora Kaplan davasının ikinci ismi ve gizli tanığı Serdar Sertçelik, yargı ve emniyet içinde korunarak kaçışına izin verildi

"Kamu görevlileri ev hapsindeyken ve ayağında elektronik kelepçe varken firar etmesine yol verdikleri gizli tanığı yakalamak için kırmızı bülten çıkardılar"

Ayhan Bora Kaplan - Serdar Sertçelik

29 Ağustos 2024 09:22

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde Ayhan Bora Kaplan örgütünün iki numaralı ismi ve bu davanın ‘M7’ kod adlı gizli tanığı Serdar Sertçelik isimli gizli tanığın yargı ve emniyet içindeki bazı kişiler tarafından korunduğunu ve kaçışına göz yumulduğunu söyledi.

Sertçelik, örgüt suçlamalarıyla bağlantılı bu davada önemli bir tanıkken, ev hapsi sırasında elektronik kelepçe takılı olmasına rağmen Türkiye'den kaçmayı başarmıştı. Saymaz, Ankara Emniyeti'nin Sertçelik'in İstanbul'a gittiğini bildiğini, ancak yine de kaçmasına engel olunmadığını belirtti. 

Yazısında ayrıca, Sertçelik'in yurtdışına kaçışının ardından Macaristan'da yakalandığını, ancak hâlâ Türkiye'ye iade edilmediği belirtti. Saymaz, Sertçelik'in İstanbul'a gidişini bilen ve bu bilgiyi paylaşan yetkililerin, onun kaçışını engellemek yerine, arama sürecini bir tiyatro gibi göstermeye çalıştıklarını iddia etti.

Saymaz, sorumluların Sertçelik'in dönüşünü istemediği spekülasyonlarını da dile getirdi ve bu durumun, yargı ve emniyet güçleri arasında ciddi bir uyumsuzluk ve sorumluluk eksikliğini ortaya koyduğunu vurguladı.

"Ayhan Bora Kaplan örgütünün iki numaralı ismi ve bu davanın ‘M7’ kod adlı gizli tanığı Serdar Sertçelik, Sırbistan’dan Macaristan’a açılan Rozske Sınır Kapısı’nı 25 Mayıs’ta sahte kimlikle geçerken yakalandı.

Sertçelik, Türkiye’ye gönderilmemek için bu ülkeye iltica etti.

Ülke olarak gülünç bir vaziyetle karşı karşıyayız.

Kamu görevlileri ev hapsindeyken ve ayağında elektronik kelepçe varken firar etmesine yol verdikleri gizli tanığı yakalamak için kırmızı bülten çıkardılar. Şimdi de Macaristan’dan geri getirmeye çabalıyorlar.

Skandal bu kadarla kalsa birkaç kamu görevlisinin aptallığı ya da işbilmezliği deyip geçebilirdik. Ancak Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyasına giren WhatsApp yazışmaları, Sertçelik’in İstanbul’a gittiğinin Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nce bilindiğini ispat ediyor..."

İsmail Saymaz'ın "Gizli tanığın İstanbul’a kaçtığını biliyorlarmış" başlıklı yazısını okumak için tıklayın.


 

T24'ün Ayhan Bora Kaplan dosyası

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ayhan Bora Kaplan ve 5 örgüt yöneticisi hakkında ''suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek'', ''kasten adam öldürme'', ''nitelikli kasten adam öldürme'', 'kasten yaralama'', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'', ''nitelikli yağma'', ''eziyet', ''suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme'', ''suç üstlenme'' ve ''suçluyu kayırma'' suçlarından 1'i ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi. Diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası talep edildi.

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni detaylar: Geliri 1 milyon, arabası 40 milyon TL

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan dosyasına İyi Partili isim de girdi

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan’ın yakın adamlarından Tansel Aktan tutuklandı

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan’a cinayet soruşturması: “Mahfuz Tatar cinayeti” dosyası yeniden açıldı, 13 kişi gözaltında

TIKLAYIN - Meral Akşener’in iddia ettiği otel, Ayhan Bora Kaplan’ın ifadesinden mi çıktı?

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan ve eski polis müdürlerinden şikâyetçi olan kişinin arabası kurşunlandı: “Asayiş müdürüne 30 bin dolar teslim ettim”

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme: Firari Barış Kurt, saklandığı yerde yakalandı

TIKLAYIN-Ayhan Bora Kaplan iddianamesinde yok yok: 61 kişiye "silahlı suç örgütü, öldürme, yaralama, eziyet, yağma, şantaj, rüşvet" suçlaması!

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan davası sümen altı edilen soruşturmalardan açıldı: Dosyalar delillere rağmen kapatılmış, takipsizlik kararından sonra fezleke gelmiş

TIKLAYIN - Kaplan davası | Dişleri sökülen Erkan Doğan’ın eski patronu Barış Kurt, AKP Ankara İl Başkan Yardımcılığı yapmış

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan’dan “kara para aklama” savunması: Mal varlığımdaki artışın sebebi enflasyondur

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan’a bir dava daha

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan’ın savunması: “Emniyette bana Süleyman Soylu’yu sordular, Etçi Umut’un ortağı ben değil, Cumhurbaşkanı Yardımcısıydı”

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik iddialar nedeniyle 3 emniyet görevlisine soruşturma

TIKLAYIN - Ankara Emniyeti’nde açığa alınan polislerin evlerinde arama başlatıldı

"
"