Gündem

İsmail Saymaz: 15 Temmuz’dan sonra TSK'da FETÖ’cüler temizlenirken, başka tarikat ve cemaat üyelerine alan açıldı

"İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığındayken 'yetersizlik, uçucu nosyon eksikliği ve öğretmenlerine havada hakaret etmek' yüzünden F-16 pilotluğundan alındı"

05 Ağustos 2024 08:17

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde, SADAT'ın kurucusu Adnan Tanrıverdi'nin ölümünü ve askeri - siyasi kariyerini ele aldı. Tanrıverdi'nin "1996'da TSK’dan emekli edilmesi" ve "28 Şubat’ta ordudan ihraç edilen subaylarla Adaleti Savunanlar Derneği'ni kurması" gibi önemli olayları detaylandırdı ve 15 Temmuz’dan sonra TSK'da FETÖ’cüler temizlenirken, başka tarikat ve cemaat üyelerine alanlar açıldığını belirtti.

Saymaz, Tanrıverdi'nin Erdoğan'ın danışmanı olarak "mehdinin geleceği güne hazırlık için başkenti İstanbul, dili Arapça ve adı Asrika İslam Devletleri Birliği olan bir federasyon önerdiğini" belirtti ve bu durumun Türkiye'nin milli güvenliği açısından bir tehdit olup olmadığını sorguladı.

Saymaz, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra "FETÖ’cüler temizlenirken, başka tarikat ve cemaat üyelerine alan açıldığını" vurguladı. Özellikle, "Nurculukla bağlantılı bir ‘ekibin’ Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda üst kademelere yükseldiği" iddiasını gündeme getirdi. Ayrıca, Albay Kadir Bingöllü'nün "geçen yıl pasif bir göreve çekilen" ve "önceki gün Yüksek Askeri Şura’da emeklilik tarihi gelmeden ve kendi talebi olmadan emekli edildiği" bilgisini paylaştı.

Saymaz, Bingöllü'nün kariyerine dair detayları da aktardı: "İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığındayken 'yetersizlik, uçucu nosyon eksikliği ve öğretmenlerine havada hakaret etmek' yüzünden F-16 pilotluğundan alındı." ve "Üste ahlaka aykırı fiille suçlandı." gibi ifadelerle Bingöllü'nün askeri geçmişinde yaşanan sorunları dile getirdi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

"
"