Ekonomi

İşçiye ek zam yerine pamuk şeker ve Osmanlı macunu indirimi!

"İşçi zorla geçiniyor, faturalarını ödeyemiyor, bizim pamuk şeker ve Osmanlı macunuyla ne işimiz var?"

30 Eylül 2024 09:48

T24 Haber Merkezi

Sakarya'da Türk-İş'e bağlı sendikaların üyesi işçilere ve yakınlarına, ek zam taleplerinin gölgesinde ilginç bir promosyon sunuldu. İşçilere ve yakınlarına pamuk şeker, Osmanlı macunu ve patlamış mısır yüzde 20 indirimli satılacak.

Türk-İş'e bağlı sendikalara üye işçiler, ek zam taleplerine dikkat çekmek amacıyla sendikalarından etkili eylemler beklerken, sendika liderleri ise Sakarya'da işçilere ve birinci derece yakınlarına yönelik bir indirim anlaşması duyurusu yaptı.

Asgari ücretin açlık sınırının altında kalması ve milyonlarca işçinin geçim sıkıntısı çektiği bir dönemde, Türk-İş'in büyük sendikası Türk Metal dâhil olmak üzere, geçen hafta bir saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirildi. Bu eyleme, bazı iş yerlerinde "sarı sendika" olarak nitelendirilen sendikaların engellemeleri gölge düşürdü.

İndirimli eğlence hizmetleri

Evrensel'in haberine göre, Demiryol-İş Adapazarı Şubesi, işçilere ve ailelerine sünnet, doğum günü gibi özel günlerde Ultra Organizasyon şirketi tarafından sunulan şişme oyun parkları, pamuk şeker, patlamış mısır gibi hizmetlerde yüzde 20 indirim sağlanacağını duyurdu. Bu, işçiler tarafından "bizimle dalga geçiliyor" şeklinde tepkiyle karşılandı.

Bir Demiryol-İş üyesi işçi, "İşçi zorla geçiniyor, faturalarını ödeyemiyor, bizim pamuk şeker ve Osmanlı macunuyla ne işimiz var?" diyerek sendika liderlerinin bu tür promosyonları ile işçilerin gerçek ihtiyaçlarından uzaklaştığını belirtti.

Ek zam talebi ve işçi tepkileri

İşçiler, ek zam talebiyle başlattıkları eylemler sırasında Türk-İş liderlerini eleştiri yağmuruna tuttu. Adapazarı'ndan bir Türasaş işçisi, sendika yöneticilerinin işçileri ekmekle tehdit ettiklerini ve gerçek mücadeleler yerine indirim anlaşmaları ile işçileri oyaladıklarını ifade etti.

Kamu işçisi, yarın gerçekleşecek Türk-İş Başkanlar Kurulu'na da seslenerek, "İşçinin öfkesi hâlâ diri. Eylemlere katılmayan sendikaların hesap vermesi gerekiyor," dedi ve işçi taleplerinin daha fazla görmezden gelinmemesi gerektiğini vurguladı.


Bol ödüllü 'Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri' filminin konusu ne?

 

 

"
"