Gündem

İPA araştırması; devlete güven eksikliği dönüşüm sürecini etkiliyor

Dar gelirli grupların konut erişiminde yaşadığı zorluklara ve kira artışlarına dikkat çekildi

01 Ekim 2024 07:53

T24 Haber Merkezi

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), Friedrich Naumann Vakfı (FNF) ve İnsan Hakları Akademisi (İHA) iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte İstanbul'un afet hazırlığı ve barınma krizi masaya yatırıldı. Katılımcılar, kira artışlarının kontrol altına alınmasını ve kentsel dönüşüm süreçlerine olan güven sorunlarını dile getirdi.

İPA Kampüs’te gerçekleşen "Şehir Konuşmaları" etkinliğinde, şehir planlaması ve sosyal adalet konuları ele alındı. Etkinlikte, afet riski ve barınma hakları gibi temel konular tartışıldı. Katılımcılar, özellikle dar gelirli grupların konut erişiminde yaşadığı zorluklara ve kira artışlarına dikkat çekti.

TIKLAYIN - KİPTAŞ: Kentsel dönüşüm talebinde bulunanların bir kısmı vazgeçti, süreçlere bazı ilçe belediyeler dahil olmayı reddetti

BirGün'ün aktardığına göre, etkinlikte konuşma yapan uzmanlar, İstanbul'daki gayrimenkul piyasasının durumunu ve kira artışlarının sosyo-ekonomik etkilerini anlattı. Ayrıca, yargıya olan güvensizlik, imar afları ve hukuki süreçlerde yaşanan keyfilikler, kentsel dönüşüm projelerindeki yetersizlikler gibi sorunlar tartışıldı.

Etkinlik sonunda, afetlere dayanıklı şehirler oluşturulması ve kentsel dönüşüm projelerinin sadece fiziksel değil, sosyal yapıları da dönüştürmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, sosyal konut projelerinin artırılması ve kira artışlarının kontrol altına alınması gibi çözüm önerileri dile getirildi.


Bol ödüllü 'Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri' filminin konusu ne?

 

 

"
"