Gündem

İnşaat İşçileri Sendikası'ndan dayanışma çağrısı

Bir Baret, Bir Tulum, Bir Ayakkabı Kampanyası İçin Dayanışma Çağrımızdır

05 Eylül 2024 15:10

İnşaat-İş Sendikası yıkıcı İzmir depreminin ardından profesyonel bir arama-kurtarma ekibi kurma kararı aldı. Pandemi sürecinin etkisiyle, alınan kararın bir süre aksadığını belirten sendika yeni bir açıklama yaptı. Süreç hakkında bilgi veren İnşaat İşçileri Sendikası ilk etapta 15 kişilik Dayanışma Arama Kurtarma (DAY-AK) ekibi oluşturduklarını ve sayıyı giderek artırdıklarını duyurarak, kampanyaya destek sağlanması adına dayanışma çağrısında bulundu.

Sendika sosyal medyada yaptığı çağrıda şu duyuruyu yaptı:

"İnşaat İşçileri Sendikası olarak, İzmir depreminin ardından profesyonel bir arama kurtarma ekibi kurma kararı aldık. Pandemi sürecinin yaşanması bu kararımızı hayata geçirmemizi geciktirdi. Maraş Merkezli depremin ardından inşaat işçileri ve dostlarımızdan oluşan 15 kişilik bir ekiple depremin 2. günü Hatay/Defne bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katıldık. 15 gün deprem bölgesinde kalarak hem arama kurtarma hem de insani yardım çalışmalarını sürdürdük. Deprem bölgesinden döndükten sonra İstanbul merkezli 15 kişilik Dayanışma Arama Kurtarma (DAY-AK) ekibi kurarak GEA Arama Kurtarma Organizasyonundan profesyonel eğitim aldık. 1 yıllık eğitim süreci içerisinde İzmir’de 10, Ankara’da ise 15 kişilik iki ekip daha kurarak eğitim süreçlerini başlattık.

Arama Kurtarma Ekibimizin alet / makine donanımını olası bir deprem anında hayat kurtarma kapasitesine yükseltmeyi dostlarımızın gösterdiği dayanışmayla başardık. Şimdi ise, ekibimize katılan yeni gönüllü personelimizin kişisel donanımını sağlamak için kolları sıvadık.

Arama Kurtarma ekibimize katılan yeni arama kurtarma personelimizin kişisel donanımını sağlayabilmek için tüm üyelerimizden ve dostlarımızdan, başlattığımız dayanışma kampanyasına destek olmalarını bekliyoruz.

Dayanışma ile alınması planlanan kişisel donanım listesi:

AYAKKABI 16 ÇİFT
BARET 10 ADET
KAFA LAMBASI 16 ADET
GÖZLÜK 16 ADET
POLAR 16 ADET
TİŞÖRT 16 ADET
TULUM 16 ADET
ÇANTA 12 ADET
TELSİZ 12 ADET
MONT 12 ADET
PANTOLON 16 ADET"

İlk tatbikat İstanbul'da gerçekleştirdi

Sendika, hafta sonu İstanbul'da gerçekleştirilen ilk tatbikatının görüntülerini paylaşarak şu açıklamayı yaptı:

"Sendikamıızın Maraş Merkezli depremin ardından kurduğu Dayanışma Arama Kurtarma Ekibimiz (DAY-AK) iki günlük ilk tatbikatını hafta sonu İstanbul'da gerçekleştirdi. İstanbu'da gerçekleşen kamp/tatbikata İzmir, Ankara ve İstanbul'da eğitim alan ekiplerimiz katıldı."

 

"
"