Dünya Basınında Bugün

İngiliz teknoloji kralı süperyat faciasında kayıp; Joe Biden bayrağı Harris'e devretti; Gazze'de ateşkes çabaları | Dünya Basınında Bugün

20 Ağustos 2024 09:55

T24 Dış Haberler

59 yaşındaki İngiliz teknoloji kralı Mike Lynch'in süperyatı bir hortuma yakalandı ve hem kendisinden hem de kızı Hannah'dan haber alınamıyor. Yolcular, Lynch'in bir dolandırıcılık davasında beraat etmesini kutlamak üzere bir geziye çıkmışlardı. Aşırı sağcıların son isyanları Britanya'nın dolup taşan hapishanelerini patlama noktasına getirdi. Hükûmet hapishanelerdeki yoğunluğu azaltmak için acil önlemler almaya başladı. ABD Başkanı Joe Biden, Demokrat Ulusal Kongresi’nin ilk gecesinde meşaleyi Kamala Harris’e devretti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas'ı bir anlaşmayı kabul etmeye zorlarken Gazze'de ateşkes görüşmeleri için Mısır'a gitti. Rusya Devlet Başkanlığı yardımcısı Yuri Ushakov, Ukrayna güçleri güneybatı Kursk bölgesinde saldırılarını sürdürdüğü ve Rus topraklarının bir kısmını işgal ettiği sürece Kiev ile barış görüşmeleri yapmanın imkansız olduğunu söyledi.

20 Ağustos 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle... 

The Daily Telegraph | Süperyat faciası: Teknoloji kralı ve ailesinin ölmesinden korkuluyor

Bir İngiliz teknoloji kralı ve 18 yaşındaki kızının, dün süperyatının bir hortum tarafından vurulmasının ardından ölmesinden korkuluyordu.

59 yaşındaki Mike Lynch ve kızı Hannah, 30 milyon poundluk yatının dün sabah erken saatlerde Sicilya kıyılarının yarım mil açığında batmasının ardından öldüğü düşünülen yedi yolcu ve mürettebat arasında yer alıyor.

Yolcular, Lynch'in bir dolandırıcılık davasında beraat etmesini kutlamak üzere bir geziye çıkmışlardı.


The Independent | Bu bir suç: Hapishaneler 500 isyancıyla başa çıkamayacak kadar dolu

Aşırı sağcıların son isyanları Britanya'nın dolup taşan hapishanelerini patlama noktasına getirdi. Hükûmet hapishanelerdeki yoğunluğu azaltmak için acil önlemler almaya başladı.

Uzmanlar, aşırı sağcı ve göçmen karşıtı isyan sonrası yüzlerce şüpheli isyancının suçlanmasının ardından hapishane kapasitesinin “hızla buharlaşmasından” korkuyor.


The Wall Street Journal | Biden, meşaleyi Harris’e devretti

ABD Başkanı Joe Biden, Demokrat Ulusal Kongresi’nin ilk gecesinde meşaleyi Kamala Harris’e devretti.

Biden konuşma açılışında, “Özgürlük için oy kullanmaya hazır mısınız? Demokrasi ve Amerika için oy vermeye hazır mısınız?” diye sordu.

Biden, “Kamala’yı seçmek tüm kariyerim boyunca verdiğim en iyi karardı” diye ekledi. Konuşmasını bitirirken kendisini ABD'ye hizmet etmeye adadığını ifade eden Biden, “Kariyerim boyunca pek çok hata yaptım ama size elimden gelenin en iyisini vermeye çalıştım. Birçoğunuz gibi ben de ulusumuza kalbimi ve ruhumu verdim ve karşılığında Amerikan halkının desteğiyle milyonlarca kez kutsandım” dedi.


Al Arabiya | Blinken, Gazze'de ateşkes için Mısır'a gidiyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas'ı bir anlaşmayı kabul etmeye zorlarken Gazze'de ateşkes görüşmeleri için Mısır'a gitti.

Kudüs'te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşen Blinken, daha sonra Mısır ile birlikte 10 aydır devam eden Gazze çatışmasında ateşkes için müzakerelere aracılık eden Katar'a gidecek.


The Moscow Times | Putin'in yardımcısı, Kursk taarruzunun ortasında Kiev ile barış görüşmesi olmayacağını söyledi

Rusya Devlet Başkanlığı yardımcısı Yuri Ushakov, Ukrayna güçleri güneybatı Kursk bölgesinde saldırılarını sürdürdüğü ve Rus topraklarının bir kısmını işgal ettiği sürece Kiev ile barış görüşmeleri yapmanın imkansız olduğunu söyledi.

Ushakov, Ukrayna'nın Kursk bölgesindeki operasyonuna atıfta bulunarak, “Bu aşamada, bu kaçış göz önüne alındığında, konuşmayacağız” dedi.

Yardımcısına göre Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ateşkes önerileri “iptal edilmedi, ancak şu anda bir müzakere süreci olması tamamen uygunsuz olur.”

"
"