Politika

İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu cephesi çelişti: Görüşmeleri 'asparagas' mı, haftaya mı?

25 Haziran 2024 22:12

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, ABB'nin Sıhhıye'deki tesisinde bir araya geldi.

Görüşme öncesi açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Sayın başkan bir yemek yiyelim dedi. Yeni tanıştığımız birisi de değil. Uzun yıllardır ABB başkanlığı yapıyor. Elbette oturacağız, yemek yiyeceğiz, konuşacağız. Türkiye'nin dünya kadar sorunları var. Bölgenin dünya kadar sorunları var. Oturup konuşacağız" dedi.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, Kılıçdaroğlu, bir basın mensubunun "İmamoğlu randevu aldığını söyledi, yarın görüşmeniz bekleniyor" sorusunu,  "Onların hepsi asparagas. Böyle bir şey yok. Böyle bir olay olduğunda Sayın Başkan arar geleceği günü belirtir. Ona göre önceden konuşuruz. Benim programımın, onun programının uygun olması lazım. O çerçevede oturup konuşuruz. Yemeğimizi de yeriz. Bayramlaştık" diye yanıtladı.

Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün yaptığı açıklamada "Sayın önceki dönem Genel Başkanımızla Kurban Bayramı'nda kendisini arayarak bayramlaştık. 'Ben artık Ankara'ya da geliyorum. Muhtemelen daha sık geleceğim. Türkiye Belediyeler Birliği görevinden ötürü ve geldiğimiz bu esnada olabilirse bir yemekte sohbet etmeyi arzu ederim' dedim kendisine. O da 'Memnuniyetle' dedi. Ama net olarak şu tarih bu tarih yok. Bu hafta müsait olur muyuz bilmiyorum. Yani olursam zaten ararım. Haftaya da olabilir. Bir sonraki hafta da olabilir. Kendisiyle telefonda konuşur, karar verir, sizlere de haber vermeden yemeğimizi yer, sohbet ederiz" demişti. 

Özel: Önümüzdeki haftalarda olacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 10 Ekim Barış Derneği Dayanışma Yemeği'ne katılmak üzere geldiği Vedat Dalokay Kokteyl Salonu önünde basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

Soru üzerine Mansur Yavaş-Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmesini değerlendiren Özel, "CHP'de kim kimle iletişim kuruyorsa, sohbet ediyorsa bu partinin yararına bir iştir. Mansur Bey de bu akşamki yemekle ilgili bilgi verdi. Ben de memnuniyetimi ilettim, Ekrem Bey'in de açıklamasını takip ettim. Önümüzdeki haftalarda olacak bir yemek. Yemekler yenmiyorsa ve önceki genel başkanla birlikte büyükşehir belediye başkanlığı yapmış ya da görev yapmış arkadaşlar yemek yemiyorlarsa, sohbet etmiyorlarsa bunun haber değeri vardır. Yemeğin haber değerinin olması demek ki bu konularda bizim de biraz normalleşmeye ihtiyacımızın olduğunu gösteriyor. Bunları parti içi normalleşmeye dair kıymetli, önemli ve desteklediğim adımlar olarak nitelendiriyorum" diye konuştu.