Gündem

İmamoğlu' 'sahte diploma' iddialarına son noktayı koydu: Mezuniyet belgesi paylaşıldı

12 Eylül 2024 19:16

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasında "sahtekarlık olduğu, üniversite kaydında şaibe yapıldığı" iddialarının ardından İBB, İmamoğlu'nun diplomasını paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diploması konusunda şaibeler olduğu iddiaları yalanlandı.

İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olduğu ve bu konudaki belgelerin hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arşivinde hem de üniversite arşivinde yer aldığı bildirildi.

İBB Teyit hesabı, İmamoğlu'nun lisans diplomasını paylaşarak "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diploması olmadığı iddiası tamamen uydurmadır. Sayın İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. Aşağıda fotokopisini paylaştığımız mezuniyet belgesi İBB ve üniversite arşivinde yer almaktadır" ifadelerini kullandı.

Ongun da yüksek lisans belgesini paylaştı 

İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun da "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun lisans (üniversite) diploması üzerinden polemik çıkartmaya çalışanlar için ayrıca yüksek lisans belgesini de bilgi için sunarız" açıklamasını yaptı.

Veryansın TV Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Üniversitesi'ne kaydı sürecinde şaibeler olabileceği iddiasını gündeme getirmişti.

Atay, şunları söylemişti:

"İmamoğlu Kıbrıs'ta okudu, orayı kazandı. Oradan başka bir Kıbrıs üniversitesine geçti. Sene 1987... İmamoğlu gitti İstanbul Üniversitesi'ne bambaşka bir bölüme geçti. Sen ya dikey geçiş yaparsın ya yatay geçiş yaparsın. Hem dikey hem yatay geçiş yapamazsın. Kıbrıs'ta okudu, Girne Amerikan'da okudu herhalde. Okuduğu bölümden mühendislikten İstanbul Üniversitesi'ne işletmeye geçti. O zaman Girne Amerikan Üniversitesi YÖK onaylı değil. İkinci sınıfta hiçbir şekilde, ÖSS'den aldığın puanla İstanbul Üniversitesi'ne gidemezsin Kıbrıs'tan kalkıp. Bir sahtekarlık var. Kıbrıs'ın üniversiteleri 1993'te geçti. Erdoğan'a sahtekar diyorlardı. Ben de diyorum ki sizin Cumhurbaşkanı yapacağınız adamın diploması sahte. Erdoğan'a söylediğiniz lafları yutun! İlkesizsiniz."

"
"