Politika

İmamoğlu'nun danışmanından Erdoğan'a 'emekli' yanıtı: KKM zararını tanzim edin 

Erdoğan'ın emekliler üzerinden CHP'ye yaptığı eleştiriye, İBB Başkanı İmamoğlu'nun ekonomi danışmanı Serkan Özcan'dan cevap geldi

24 Temmuz 2024 18:45

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP'li belediyelerin seçim döneminde verdikleri sözleri tutmadığını ve belediye hizmetlerinde büyük fiyat artışları yaptığını eleştirdi. Ayırıca, belediyelerde liyakatsiz atamaların yapıldığını ve emeklilere yönelik verdikleri vaatleri yerine getirmediklerini ifade ederken emekli maaşları ve hizmet ücretleri hakkında daha önceki sözlerinin arkasında durulması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, CHP’li belediyelere yönelik daha önceki vaatlerin aksine, hizmetlerin fiyatlarının düşürülmesi ve borçların ödenmesi için gerekli talimatların verilmesini istedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada emekli maaşlarına yönelik eleştirilere yanıt verdi. CHP lideri Özgür Özel’e seslenen Erdoğan, "Emeklilere faydanız olsun istiyorsanız, belediyeleriniz SGK'ya olan birikmiş borçlarını ödesinler. Şu anda Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok" dedi. 

TIKLAYIN: Erdoğan'ın 'tahsilat başlıyor' açıklamasına Özgür Özel'den yanıt: Çöpleri ellerimizle toplar yine de şantajına boyun eğmeyiz

Özcan’dan Yanıt: "820 milyon dolarlık KKM zararını tanzim edin" 

Erdoğan’ın açıklamalarına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ekonomist danışmanı Serkan Özcan, sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Özcan, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirerek, KÖİ projeleri, Merkez Bankası rezervleri ve KKM zararı konularına dikkat çekti. 

Özcan, yaptığı açıklamada, "Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız; adil değerlerinin milyarlarca dolar üzerinde yapılan Kamu-Özel İşbirliği (KÖİ) sözleşmelerini tüm detayıyla birlikte uzmanların görüşüne açın. Merkez Bankası rezervlerini arka kapıdan satan siyasiler ve bürokratlar için hukuki süreci başlatın. Asrın buluşu olarak ortaya koyulan ve Merkez Bankası’na 820 milyar TL’ye mal olan Kur Korumalı Mevduat (KKM) garabeti için zararın tazmini yolunu açın" ifadelerini kullandı. 

 

"
"