Politika

İmamoğlu’nun avukatı Polat’tan “ahmak davası” açıklaması

18 Eylül 2024 17:55

T24 Haber Merkezi

Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, üç bilirkişi raporunun aksini söylemesine karşın İmamoğlu hakkında “YSK üyelerine 'ahmak' dediği” iddiasıyla açılan davaya ilişkin Hiçbir zaman hukuka aykırı bir beklenti içerisinde olmadım, olmayacağım, hukuksuzluğun normal olduğu düşüncesine alışmayacağım…" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine 'ahmak' dediği gerekçesiyle İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk ayağında Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmişti.

İmamoğlu’ndan “ahmak davası” çıkışı: Yargıtay kararı verene kadar millet sizi evinize yollar

"Hukuka aykırı bir beklenti içerisinde olmadım, olmayacağım"

Dava, son iki yıldır İstinaf Mahkemesi'nde görülmeye devam ederken, İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, kamuoyunda ‘ahmak davası’ olarak bilinen davayla ilgili X hesabından paylaşım yaptı. "Hiçbir zaman hukuka aykırı bir beklenti içerisinde olmadım, olmayacağım, hukuksuzluğun normal olduğu düşüncesine alışmayacağım…" ifadelerini kullanan Polat’ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Ahmak davası” ile ilgili olarak son kez:  '…karar istinafta onandı, çok yakında açıklanacak…' gibi söylentilerin  kararın onanacağını güçlü bir beklenti haline getirerek sonrasında 'zaten  bunu bekliyorduk, ne olacaktı ki…' psikolojisini oluşturma  çabasından öte bir anlamı olmadığını,  halkın vicdanından dönen bu hukuka aykırı kararın, hukukçuların vicdanlarında da yer bulamayacağını düşünüyorum, hiçbir zaman hukuka aykırı bir beklenti içerisinde olmadım, olmayacağım, hukuksuzluğun normal olduğu düşüncesine alışmayacağım…”


Şans Eseri: Üvey kızı ile evlenen Woody Allen’ın filmlerini sanatçıdan bağımsız izleyebilir miyiz?

"
"