Gündem

İmamoğlu'ndan Adalar'daki minibüs krizine ilişkin açıklama: Daha farklı bir dizaynla lisanslanabilir bir aracın üretimi konusunda çalışmalarımız sürüyor ama şu anda böyle bir imkan yok

24 Haziran 2024 12:15

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı Metro İstanbul bröve töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Adalar'da yaşanan minibüs krizine ilişkin " Adalar halkımızın tepkisini duyuyorum; "Daha farklı bir dizaynla lisanslanabilir bir aracın üretimi konusunda çalışmalarımız sürüyor ama şu anda böyle bir imkan yok " dedi.

Adalar halkı İBB ve İETT Genel Müdürlüğü'nün başlattığı minibüs seferlerine Adalar'ın tarihi, kültürel ve doğal dokusuna zarar vereceği gerekçesiyle tepki gösteriyor.

TIKLAYIN-Adalar'da minibüs tepkisi sürüyor | Ahmet Ümit: Bedeller ödeyerek desteklediğim İmamoğlu, halka rağmen bunu yapamazsınız!

Adalar halkının tepkilerini duyduğunu açıklayan İmamoğlu, ulaşım hizmeti sunmak zorunda olduklarını kaydetti. 

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Elbette şunu söyleyeyim adalar halkıyla olan üst seviyedeki samimi diyaloğumuza ne ben  ne bir çalışma arkadaşımız bulunamaz. Adalarda hatırlarsanız faytonlardaki atların zulmü gidermek adına faytonların kaldırılma sürecinde ne kadar halkçı katılımcı bir model yönettiğimizi en iyi adalar halkı biliyor. O bağlamda gelişen olayları kötü yorumlayan bir kısım halkın duygularını sömürmeye çalışan yayınları da gülerek izliyorum.

"Halkın tepkisini duyuyorum"

Siyaset anlayışımızda tepkiyi gösteren insanları duymak en önemli fıtratımızdır.   Adalar halkımızın tepkisini duyuyorum; buradaki toplu taşımayı sağlamak mecburiyetindeyiz, tanımlı araçların dışındakileri lisanslayamıyorsunuz.

"Çalışmalarımız sürüyor ama şu anda böyle bir imkan yok"

Daha farklı bir dizaynla lisanslanabilir bir aracın üretimi konusunda çalışmalarımız sürüyor ama şu anda böyle bir imkan yok. Şu anda hizmete sunduğumuz araçlar Roma gibi tarihi şehirlerin tarihi bölgelerinde kullanılan araçlardır"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İETT Genel Müdürlüğü'nün, İstanbul Adaları'nda elektrikli minibüs seferlerini başlatması, Ada halkının tepkisine neden olmuştu. Adalar'ın tarihi, kültürel ve doğal dokusuna zarar vereceğini savunan Adalılar minibüsleri protesto etmiş, bir eylem sırasında araçların önünü kesen 9 kişi, jandarma tarafından gözaltına alınmıştı.

TIKLAYIN - Candan Yıldız'ın yazısı | Adalılar “azmanbüs” dayatmasını sorguluyor: Bir sonraki adım hafriyat kamyonları ve beton mikserler mi?

 

İmamoğlu ve Kılıçdardoğlu ne zaman görüşecek?

Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ne zaman görüşeceği soruna ise, net bir tarih olmadığını söyledi.

İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Ben, sayın önceki dönem Genel Başkanımızla Kurban Bayramı'nda kendisini arayarak bayramlaştık. Bayramlaştığımız esnada da "Ankara'ya da geliyorum, Türkiye Belediyeler Birliği görevinden ötürü daha sık geleceğim. Geldiğimiz esnada da olabilirse bir yemekte sohbet etmeyi arzu ederim" dedim kendisine. O da 'Memnuniyetle' dedi. Ama şu tarih, bu tarih yok.

Bunun farklı şekillerde basına yansıması, hatta tarihinin, gündeminin, içeriğinin aktarılması ya da birilerinin bunu bir şekilde farklı anlamlara çekilerek yazılmasını hayretle izliyorum. Benim tek arzum var; önceki dönem genel başkanımızla aramızdaki münasebetin yanlış anlaşılmalardan uzak, samimi bir ilişkide yürüdüğünü ve bunu da bir yemek yiyerek gayet samimi bir ortamda toparlama girişimiydi."