Gündem

İmamoğlu, Hacıbektaş Belediyesi'ni ziyaret etti: Buraya hizmet etmek bizim için onurdur, bunun hiçbir siyasi karşılığı yoktur

19 Temmuz 2024 15:28

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu,  Nevşehir'de Hacıbektaş Belediyesi'ni ziyaret etti. İmamoğlu, "Hacıbektaş'a hizmet etmek bizim için onur onurdur. Bunun hiçbir siyasi karşılığı yoktur. Tümüyle borcumuzu ödemektir, sorumluluğumuzu yerine getirmektir. Bu duyguyla buradayız" dedi.

Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ Hacıbektaş Mihmandar Projesi'nin teslim töreninin ardından Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Kaim'i ziyaret etti. Hacıbektaş'ta yapılan yeni projenin açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, Hacıbektaş'ın geçmişte ihmal edilmiş olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirirken, şimdi daha makul bir seviyeye eriştiklerini belirtti. Ayrıca, tüm belediyelerin iyi hizmet almasını sağlama konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğini vurguladı.

"Belediye başkanımıza bu dönemde başarılar diliyorum. Hacıbektaş'ın hizmete ihtiyacı vardı, ona özen gösterdik. Şimdi ise, buradaki maneviyatı daha fazla hissetmek için zaman zaman burayı ziyaret edeceğiz," diyerek ilçeye olan bağlılığını ifade etti.

Türkiye'nin her yerine özen gösterilmesi gerektiğini belirten başkan, CHP'li ve diğer belediyeler arasında ayrım yapılmaksızın, yerel yönetimlere destek sunma konusunda gayret gösterdiklerini ve göstereceklerini söyledi.

Ekrem İmamoğlu, Hacıbektaş'a hizmet etmenin kendileri için bir onur olduğunu, bu hizmetin siyasi bir karşılığı olmadığını, tamamen borçlarını ödemek ve sorumluluklarını yerine getirmek olduğunu vurguladı. Ağustos ayında gerçekleştirilecek anma günlerinde de her zamankinden daha güçlü şekilde yer alacaklarını belirtti.

Daha sonra Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Kaim ve beraberindeki heyet, önce Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi’ne sonra da Bektaş Efendi Türbesi’ne ziyaret etti. Ziyareti sırasında İmamoğlu’na Hızır Avusturya Alevi İnanç Toplumu Yardım Kuruluşu üyeleri tarafından aşure ikram edildi.

Ekrem İmamoğlu, ziyaret sırasında vatandaşlarla sohbet ederek fotoğraf da çektirdi. (ANKA)

"
"