Politika

İmamoğlu "Elinde on binlerce çocuğu kanı var" demişti; İsrail Dışişleri Bakanı, bu kez İmamoğlu'yla birlikte Mansur Yavaş ve CHP Gençlik Kolları'nı da etiketledi

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Batı bir avuç Siyonist'in esiri" sözlerine X hesabından yanıt verdi

06 Ağustos 2024 13:03

T24 Haber Merkezi

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, X hesabından yayımladığı mesajda, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek "Erdoğan, esir alınmış biri varsa, bu senin diktatörlüğün altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. 57 milyon Türk instagram kullanıcısının bu platforma erişimini kısıtlıyorsun ancak kendi özel instagram hesabından erişim gerçekleştiriyorsun" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında "Batı bir avuç Siyonist'in esiri" ifadelerini kullanmıştı. Öte yandan Katz, bugün yayımladığı mesajında da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Gençlik Kolları X hesaplarını etiketledi. İsrail Dışişleri Bakanı daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldığı X mesajına İmamoğlu'nu etiketlemişti; İBB Başkanı İmamoğlu "Elinde on binlerce çocuğun kanı var" diyerek duruma tepki göstermişti. 

Erdoğan'ı hedef aldı; İmamoğlu, Yavaş ve CHP Gençlik Kolları'nı etiketledi

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasındaki konuşmasında sarf ettiği "Batı bir avuç Siyonist'in esiri" sözlerine yine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Gençlik Kolları'nı etiketleyerek yanıt verdi. Katz, X hesabından şunları kaydetti: 

"Erdoğan, esir alınmış biri varsa, bu senin diktatörlüğün altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. 57 milyon Türk instagram kullanıcısının bu platforma erişimini kısıtlıyorsun ancak kendi özel instagram hesabından erişim gerçekleştiriyorsun.

Şahsıma karşı gerçekleştirilen saldırılar, gerek Türkiye vatandaşlarına gerekse de dünya vatandaşlarına gerçeği ifşa etmemi engellemeyecek. Hamas'ı kucaklayan bir lider, kendi halkına diktatör gibi baskı uygulayan bir lider diktatördür"

İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın X paylaşımı 

İmamoğlu, "Elinde on binlerce çocuğun kanı var" diyerek tepki göstermişti

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, geçen cuma akşamı X'ten yine Türkçe bir paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Hamas'ı desteklemekle suçlayan Katz, "Tüm özgür dünyanın duruşuna karşı, sadece Hamas'ın katillerine ve tecavüzcülerine verdiği destek uğruna Türkiye'yi bir diktatörlüğe dönüştürüyor" ifadelerini kullanmıştı. Katz bu paylaşımında İBB Başkanı İmamoğlu'nu etiketleyerek paylaşımını "Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim" ifadeleriyle sonlandırmıştı. 

İBB Başkanı İmamoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a tweetini alıntılayarak yanıt vermişti. "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı’na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum" ifadelerini kullanan İmamoğlu, şöyle devam etmişti: 

"Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz. Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman"

 

 

"
"