Kültür-Sanat

İKSV’den iki gala sürprizi: The Fall ve Megalopolis sanatseverlerle buluşacak

12 Eylül 2024 18:35

T24 Haber Merkezi

İKSV Galaları bu ay Türkiye'de vizyona girmemiş Tarsem Singh’in 2006 yapımı filmi "The Fall" ve Cannes'da dünya prömiyerini yapan Megalopolis filmlerini izleyiciyle buluşturacak.

 Türkiye'de henüz vizyona girmemiş olan iki filmi sinemaseverlerle buluşturan İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından gerçekleştirilen İKSV Galaları, bu ay da iki filmi sinemaseverlerin gösterimine sunacak. Tarsem Singh’in 2006 yapımı filmi "The Fall" 24 Eylül'de Kadıköy Sineması'nda, Cannes'da dünya prömiyerini yapan Megalopolis ise 25 Eylül’de Atlas 1948’de gösterilecek.

 Tarsem Singh’in 2006 yapımı filmi "The Fall / Düşüş" restore yönetmen kurgusuyla yeniden MUBI iş birliğiyle, tek bir gösterim için 24 Eylül'de Kadıköy Sineması'nda izleyiciyle buluşacak. Francis Ford Coppola'nın mayıs ayında Cannes'da dünya prömiyerini yapan son filmi Megalopolis, vizyona girişinden önce, 25 Eylül’de Atlas 1948’de olacak.

The Fall / Düşüş

24 Eylül Salı, 21.00, Kadıköy Sineması

Özel efekt kullanılmadan dört yılda, 24 ülkedeki onlarca mekânda çekilen Düşüş, 1920'lerde, sessiz film döneminde Los Angeles'ta geçiyor. Oyuncu kadrosunda Lee Pace, Catinca Untaru, Justine Waddell ve Daniel Caltagirone’un yer aldığı ve yapımcılığıyla finansmanını Tarsem Singh'in üstlendiği film, Namibya'daki Deadvlei kum çölünden İstanbul'da Ayasofya'ya, Buenos Aires'den Bali'ye, Tac Mahal'den Kolezyum'a birbirinden şaşırtıcı ve farklı mekânda çekildi.

Filmin restore yönetmen kurgusu versiyonu ilk kez ağustos ayında Locarno Film Festivali'nde gösterildi. Bu versiyonda izleyici deneyimini iyileştirecek ayarlamalar yapıldı ve toplam yaklaşık 2 dakika uzunluğundaki kesilen sahneler filme eklendi. The Fall / Düşüş, MUBI iş birliğiyle 24 Eylül Salı akşamı saat 21.00’de Kadıköy Sineması’nda izleyiciyle buluşacak.

Megalopolis

25 Eylül Çarşamba, 21.00, Atlas 1948

Francis Ford Coppola’nın yapım hikâyesi tam 40 yıl süren, yıldız oyuncu kadrosu ve sanat yönetimiyle müthiş ses getiren en son filmi Megalopolis siyaset, ırkçılık, mimari, felsefe, başarı, güç sarhoşluğu, cinsellik, aşk ve sadakat gibi kavramlara değiniyor, daha önce görülmemiş teknikler ve uygulamalarla izleyiciyi hep şaşırtıyor.

Coppola, tıpkı Apocalypse Now / Kıyamet gibi Megalopolis'in de finansmanını kendi üstlendi, uğruna kendi kaynaklarından 120 milyon dolar harcadı. Hollywood stüdyo sisteminin getirdiği hayal kırıklığı hep canlı kalan 85 yaşındaki Coppola, son filmi için şöyle diyor: "Her şeyimi kaybedebilirim. Bir yandan da artık kaybedecek bir şeyim yok."

Biletler 18 Eylül’de satışta

The Fall / Düşüş ve Megalopolis biletleri, 18 Eylül Çarşamba günü 10.30’da başlayacak Lale Kart üyeleri için ön satışların ardından, 18 Eylül Çarşamba günü 14.30’da genel satışa açılacak. Biletler passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende satış noktaları ile Passo İKSV gişesinden (Pazar hariç her gün 10.00-13.00 ve 14.00-18.00 arası) alınabilir.


Berlin Film Festivali’ni kahkahaya boğan Türk: Faruk

 

 

 

"
"