Gündem

İkbal Uzuner’in katledildiği surda “Kadın cinayetlerini durduracağız” bayrağı açan gençler, eylemde kadınları bıçakla tehdit eden erkekle aynı nezarete konulmuş!

06 Ekim 2024 18:42

T24 Ankara

Ege Vural Hükümdar

İstanbul'da önceki gün Semih Çelik tarafından vahşice katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil için Edirnekapı Surları’nda yapılan eylemlerde gözaltına alınan Kerem Kansu ve Muzaffer Sinça, T24’e konuştu. Polis gözetiminde rahatlıkla çıktıkları surdan indikten sonra gözaltına alınan gençler, eylem sırasında kadınları bıçakla tehdit ettiği için gözaltına alınan kişiyle ayı nezarethaneye koyulduklarını söyledi. Gençlerin surlarda güvenlik önlemleri alınmadığını söyleyerek yaptığı şikâyete, 8 ay önce İBB’den “gereken önlemlerin alınacağı” yanıtını verildiği de öğrenildi.

Edirnekapı Surları’nda yapılan eylemlerde gözaltına alınan Kerem Kansu ve Muzaffer Sinça hakkında, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet, "polise mukavemet" ve "TCK 301- devleti aşağılamak" suçlamalarından işlem yapıdı. Bir gece gözaltında tutulan gençler, savcılığa verdikleri ifadenin ardından yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Kansu ve Sinça, yaşananları T24'e anlattı. 

Semih Çelik tarafından işlenen cinayetleri, ertesi gün okuldan eve döndüğü zaman kardeşinden öğrenen Kansu, İkbal Uzuner’in katledildiği tarihi surdaki eyleme katılma kararı aldı. Burada arkadaşı Sinça ile bir araya gelip, cinayetin işlendiği sura çıkmaya karar verdi.

TIKLAYIN - Kadınlardan vahşice katledilen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner için tarihi surlarda eylem: Seyretme, yasayı uygula AKP!

Polis gözetiminde çıktılar, indiklerinde gözaltına alındılar

Kansu, surun üstüne çıkmadan önce orada tanıştıkları kalabalık kadınlardan çiçek ve bayrak istedi. Polis gözetiminde sura çıkan Kansu ve Sinça, ellerindeki çiçekleri bırakıp “Kadın cinayetlerini durduracağız” bayrağını salladı. Surdan aşağı indikleri sırada polislerin kendilerine doğru geldiklerini gören Kansu ve Sinça, indikleri gibi ekip aracına bindirilerek gözaltına alındıklarını söyledi

Eylemde kadınları bıçakla tehdit eden kişi aynı nezarette

Nezarethaneye alındıkları andan itibaren büyük bir suç işlemiş gibi muamele gördüklerini ifade eden Sinça, eylem sırasında kadınları bıçakla tehdit ettiği için gözaltına alınan kişiyle ayı nezarethaneye koyulduklarını söyledi.

Kerem Kansu ve Muzaffer Sinça'nın sura çıktığı o anlar

Fatih ve İBB’ye 8 ay önce şikâyet etmişler: Surlar güvensiz

Kansu ise surlarda güvenlik önlemleri alınmadığını söyleyerek 8 ay önce Fatih Belediyesi’ne sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) şikayette bulunduklarını ve İBB’den şubat ayında “gereken önlemlerin alınacağı” yanıtı verildiği aktardı.

TIKLAYIN - Kadınlar Taksim'den haykırdı: Tedirgin ettiğiniz her kadının hesabını soracağız, geceyi bize dar edenlere gündüzleri zindan edeceğiz!

TIKLAYIN - Türkiye’yi sarsan cinayetler gazete manşetlerinde: Ayşenur ve İkbal katledildi, kadınlar ayağa kalktı!

TIKLAYIN - Yarım saat arayla iki kadını katleden Semih Çelik'in hastane kayıtları ortaya çıktı: İntihara kalkışmış!

TIKLAYIN - İstanbul'daki çifte kadın cinayetinde yeni detaylar: Fail kasapmış, işleyeceği cinayetin resmini önceden çizmiş

"
"