Gündem

İhlaszedeler Ankara’ya seslendi: Sesimizi duyup çare olsunlar

İhlas Finans Bankası, 2001 yılında yaşanan kriz sırasında batmıştı

03 Şubat 2019 07:58

2001 yılında yaşanan kriz sırasında batan İhlas Finans Bankası’ndan ödeme alamayanlar Ankara'ya seslendi. Babası Kemal Özcan'ın yatırdığı 18 bin doları için hak arayan Sultan Soyer, "Sesimizi duyup çare olsunlar" dedi.

Sözcü'den Fatma Vugun'un haberine göre, Soyer'in babası Kemal Özcan “Faiz haramdır” düşüncesiyle 18 bin dolar parasını İhlas Finans'a yatırmış. 16 yıl boyunca da parasını almak için mücadele etmiş. Baba Kemal Özcan, kızı Sultan'ın 15 yıl önce yaşadığı bir sağlık sorunu nedeniyle paraya sıkışmış. O yıllarda İhlas Finans'ın ‘Paranızı vereceğiz' açıklamasıyla umutlanmışlar.  Alacakları 18 bin dolar Sultan Soyer'in tedavi parasını karşılayacakmış fakat aradan seneler geçmesine rağmen paralarını alamayınca Sultan Soyer'in annesi ‘Sağlık beklemez' düşüncesiyle borçla kızını tedavi ettirmiş.

"Babamın parasını istiyorum"

Soyer, yaşadığı o süreci şu sözlerle özetledi:

“Daha önce benim tedavi paramdı borç harç hallettik ancak benim şu an 3 çocuğum var. Okul masrafları belli, ülkenin hali belli. Her şey çok pahalı. O parayla ben çocuklarımı okutacağım, eğitim masraflarını karşılayacağım. Dilenmiyoruz, babamın parasını istiyorum. Babam o parayı zorluklarla biriktirmişti. Hacca gitmiş bir insandı. Bu yüzden de faiz yememek için orada faiz yok diye güvenip yatırmıştı. Binlerce kişinin bu şekilde dini duygularını kullandılar. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve vekillere sesleniyorum. Binlerce insan perişan. Bir an önce sesimizi duyup çare olsunlar.”

"
"